Päts müüb Saksa saiakesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi paljudele on jäänud mulje, et kogu Pätsi toodang valmib Rakveres, siis päris nii see tegelikult ei ole. Pätsi pagaritöökoja juht Heiki Hallik nentis, et leivad-saiad on küll täiesti kohalik kaup, aga saiakestest umbes 30 protsenti mitte.

“Ostame Saksamaalt sügavkülmutatud saiakesi ja küpsetame need siin valmis,” selgitas Hallik.

Tema sõnul ei saa alustav ettevõte olla tegija igas valdkonnas. “Ka teistel on väga häid tooteid, mille rahvas on omaks võtnud,” sõnas ta ja lisas, et Pätsi pagarid on proovinud ka ise analoogseid saiu küpsetada, kuid ostjad ei ole nendega nii hästi rahule jäänud kui Saksamaa saiakestega.

“Eks me õpime vaikselt ka ise, et sisseostetud kauba hulka vähendada ja ise paremaid saiakesi teha,” lausus Heiki Hallik. Ta lisas, et kui ostjatel on huvi toote päritolu vastu, võib alati julgelt küsida.

Ka valdav osa suurte kaubanduskettide kohapeal valmistatavatest saiadest-saiakestest tehakse sügavkülmutatud kraamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles