Urmas Tammest saab ilmselt Väike-Maarja vallavanem

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm maavalitsuse saalis.
Urmas Tamm maavalitsuse saalis. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Viru endisest maavanemast Urmas Tammest saab suure tõenäosusega järgmine Väike-Maarja vallavanem.

 
Keskerakonna Väike-Maarja osakonna esimehe, Väike-Maarja vallavolikogu liikme Siret Kotka sõnul on vallal Urmas Tamme vallavanemaks saamise korral palju võita.

"Urmas Tammel kui Tamsalu endisel linnapeal ja Lääne-Viru endisel maavanemal on väikemaarjalastele palju anda, sest need kogemused ja teadmised, mis ta on omandanud erinevatel juhtivatel ametikohtadel, tulevad vallajuhtimisel kindlasti kasuks," selgitas Kotka.

Ta lisas, et Urmas Tamm saab enda kõrvale ka igati kompetentse vallavolikogu esimehe endise Väike-Maarja vallavanema Olev Liblikmanni näol.

"Volikogu aseesimeheks valisime endise volikogu esimehe Hans Kruusimäe, nii et Väike-Maarja valla tippjuhtkonna kogemuste, teadmiste ja oskuste pagas on sel korral tõepoolest suur," rääkis Kotka.

18. oktoobril toimunud kohalike omavalitsuste volikogude valimistel sai Eesti Keskerakond Väike-Maarja vallavolikogu 21 kohast seitse, valimisliit Koduvald viis, mille põhjal moodustati ka koalitsioon ja kirjutati 26. oktoobril alla lepe.

Koalitsioonilepingu kohaselt tuleb vallavanem ja volikogu aseesimees keskerakonnast ning volikogu esimees valimisliidust Koduvald.

Läinud neljapäeval võttis riigikogu vastu seaduse, mille järgi võib endine maavanem juhtida kohalikku omavalitsust.

Seaduse jõustumiseks peab see ilmuma Riigi Teatajas ning alles pärast seda saab Väike-Maarja vallavolikogu Tamme vallavanemaks valida.

Urmas Tamme nägi võimaliku vallavanemana ka Ambla omavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles