Juhtkiri: Mida lubad, seda lõikad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna vapp.
Rakvere linna vapp. Foto: Internet

Eile kirjutati alla Rakvere linna valitsemise koalitsioonileping järgmiseks neljaks aastaks, mis näitab kätte linnajuhtide esmased eesmärgid.

Lepingu teksti sil­mitsedes tuleb tõdeda, et suuresti on seal lubadusi, mida raske täita, kuid, kes ei unista, see ei arene. Leppele peale vaadates on selgelt aimata, kes juhtis võimukõnelusi - loomulikult sotsid.


Kui eelmisel korral oli lepingu põhiliseks lubaduseks valmis ehitada uju­la, ja nii ka tehti, siis nüüd näeme, et puudu­tatud on mitut kultuuriobjekti: Pauluse kirikut, teatrimaja juur­de­ehi­tust ja seltsimaja. Aga nimekiri pole lõplik...

Targu on siin jäe­tud kindel lubadus andmata, on vaid vihja­tud sellele, et nende juurde tullak­se, kui Euroopa struk­tuu­ri­fondidest raha käes.


Kui vaadata, millises jär­jekorras asjad kirja on saanud, siis võib eeldada, et kõige olulisemaks peetakse Pauluse kirikut.


Küll aga on leppe teksti pandud üks väga konkreetne lubadus: ühendada Tõrma-Pajusti kergliiklustee Rakvere Lilleoru omaga. Aga siin on küsimus ju tegelikult ainult 500 meetris ning seda lubadust ei saa võtta küll mingi alustalana.


Mäletame, et seda lubas sotside nimekir­jas volikogusse jõudnud Roman Kusma. Kuid leppest ei selgu, kuidas täidetakse tema teine konkreetne lubadus - teha maata­sa keskväljaku mullakuhi.

Muidugi, see on köömes tõsisemate probleemide ees, milleks on üha enam kollitav tööpuudus, sotsiaaltoetused, ettevõtlusele soodsa pinnase tekitamine ja tänavate korrashoid.

Praeguse aja märksõnaks on "kärbe", mistõttu tundub uute ehitiste üle unistamine siiski väga utoopiline, ning pigem saab uue volikogu suureks ja läbivaks arutlusteemaks, kust ja mille arvelt kokku hoida.

Kas samuti volikogusse pääsenud Marti Kuusiku lubadusest volikogu esimehelt auto ja palk ära võtta ka midagi välja tuleb, on esialgu siiski vägagi kahtlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles