Inspektorid kontrollivad suitsuandurite olemasolu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust. Foto: Aivar Aotäht

Ida-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse inspektorid on seni kontrollinud autonoomse suitsuanduri olemasolu Virumaal 266 majapidamises.


Lääne-Virumaal kontrolliti autonoomse suitsuanduri olemasolu 137 sotsiaalkorteris. Nendest 27 korteris avastati puudusi ja ligipääs ei olnud inspektoritele tagatud kaheksasse korterisse.

Kahes majapidamises puudus suitsuandur, kolmes ei olnud suitsuandurid töökorras ja 22 korteris avastati muid tuleohutusnõuete rikkumisi: põlevmaterjali hoiti pliidi ees, plekktahvel
pliidi ees ei olnud piisavate mõõtmetega, kütteseadme sein oli pragunenud või puudus seadmete puhastamise akt.

Tänaseks on 24 korteris tuvastatud rikkumised kõrvaldatud ja pragunenud seinaga kütteseadme asemele ehitatud uus.

Ida-Virumaal on kontrollitud autonoomse suitsuanduri olemasolu seni 105 korteris (sh 33 sotsiaalkorteris). Kuues korteris (sh ühes sotsiaalkorteris) puudus suitsuandur. Seitsmes sotsiaalkorteris ei olnud suitsuandur paigaldatud õigesti.

Päästekeskuse töötajate paigaldatud suitsuandurite olemasolu ja korrasolekut on seni kontrollitud seitsmes korteris. Tuleohutusalaseid puudusi tuvastati neist viies, neist üks on praeguseks kõrvaldatud.

Riskipõhiselt kontrolliti üheksat korterit seetõttu, et ühes korteris avastati amortiseerunud köetav kütteseade. Et sellise seadme kütmine on keelatud, peatasid inspektorid selle kasutamise ja kontrollisid suitsuanduri olemasolu ka selle korteri ja hoone vahetus läheduses.

Kontrollitud üheksast korterist tuvastati puudusi viies. Neljas korteris suitsuandur puudus ja ühes ei olnud suitsuandur õigesti paigaldatud.

Suitsuandurite olemasolu ja töökorras oleku kontrollimine jätkub ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles