Rakvere politsei tabas röövimises kahtlustatavad mehed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Laupäeva öösel Lääne-Virumaal Tamsalu vallas elumajja tunginud ja majaelanikke röövinud kaks meest tabas politsei mõned tunnid hiljem. Pühapäeval võeti röövimises kahtlustatavad vahi alla.


7.novembri öösel kella 2.45 paiku lõhkusid kaks meest Tamsalu vallas asuva elumaja ukse ning tungisid majja. Majaperemeest ähvardati kirvega ja nõuti raha. Kurjategijad said üle 1800 krooni sularaha ja teisi kannatanule kuuluvaid esemeid. 

Sama ööl tabasid politseinikud kaks venda, 19- ja 21aastase noormehe, kes peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kuna mehed on varem kriminaalkorras karistatud, siis taotles Viru Ringkonnaprokuratuur pühapäeval mõlema vahistamist eeluurimise ajaks. Viru Maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas prokuröri taotluse.

Sündmuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist.

"Tegemist on juba teise korraga, kui viimaste nädalate jooksul Lääne-Virumaal maapiirkonnas elamu uks lõhutakse ja röövimise eesmärgil eramusse tungitakse. Ka eelmisel korral tabati kahtlustatavad kiiresti. Kui elate maal või siis kõrvalises kohas, tuleks enda turvalisuse heaks hoida telefon võimalikult ligi ja sisselülitatuna, et koheselt võimaliku sissetungi korral abi kutsuda. Samuti võiks võimalusel paigaldada kõvema ukse ja head lukud, et sissetungi korral aega võita," ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles