Ajateenijad vaktsineeriti hooajalise gripi vastu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kirde kaitseringkond on võimalikuks gripipuhanguks valmis - ajateenijaid vaktsineeriti hooajalise gripi vastu juba mõni kuu tagasi, teenistujate ja kaadrikaitseväelaste vaktsineerimine veel kestab.



Mis puutub aga paanikat tekitavasse seagrippi, siis esialgu võideldakse selle võimaliku tulekuga vanal heal moel: enne sööki pesevad ajateenijad käed, toidu kõrvale pakutakse ohtralt küüslauku ja ruume tuulutatakse võimalikult tihti.


Kui aga tarvitusele võetud meetmetele vaatamata peaks seagripp väeosa territooriumile jõudma, on Kirde kaitseringkonna meditsiinitöötajate kinnitusel käitumisplaan olemas.



"Hiljuti oligi meil juhus, kus üks ajateenija pärast linnast naasmist pöördus meie poole kahtlusega, et tal võib olla seagripp," rääkis Kirde kaitseringkonna vanemõde nooremleitnant Anna Sedõševa.



Kuigi noormehel polnud ei palavikku ega teisi tavaliselt gripiga kaasnevaid tunnuseid, otsustati ta isoleerida ja jätta jälgimisele. Kui ka kolme päeva pärast ei olnud gripi tunnused ilmunud, lubati ajateenijal õppetöö juurde naasta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles