Rakvere Tarvas alistas võitluslikus mängus Kuremaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarvas korvpallimeeskonna liidriteks on tõusnud kogenud Ardo Ärmpalu (vasakul) ja Valmo Kriisa.
BC Rakvere Tarvas korvpallimeeskonna liidriteks on tõusnud kogenud Ardo Ärmpalu (vasakul) ja Valmo Kriisa. Foto: Arvet Mägi

Reedel võõrustas BC Rakvere Tarvas Kuremaa SK/Tartu Palliklubi. Kui nädal tagasi sai Tarvas kerge võidu, siis seekord osutas Kuremaa südikat vastupanu. Kodumeeskond võitis poolaja 41:37 ja kogu kohtumise 78:71.


Kuussada Rakvere spordihoonesse kogunenud pealtvaatajat nägid mängu avaminutitest peale, et Kuremaa meeskond on hästi häälestunud ning seekord nii lihtsalt ei alistu.


Kuigi BC Tarvas läks mängu jooksul mitu korda turvaliselt eest ära, tulid vastased uuesti järele ning põnevust jätkus lõpuni.

BC Rakvere Tarvas liidriks oli 28 punkti visanud ja kaheksa lauapalli hankinud Valmo Kriisa, samas patustas ta kuue pallikaotusega. Ardo Ärmpalu lisas 18 punkti ja kaheksa lauapalli ning Kristo Saage 15 punkti ja seitse lauapalli.

Kuremaa parimateks olid välismängijad. Viis kaugviset tabanud Derek Winston kogus lõpuks 21 punkti ja võttis 15 lauapalli, Brett McGee lõpetas 20 punkti ja 12 lauapalliga, aga kaotas palli koguni 10 korral.

Napp poolajavõit

Esimese veerandaja keskel oli seis pärast Ardo Ärmpalu viset 11:10 kodumeeskonnale. Veerandaja viimase minutiga läks BC Rakvere Tarvas Rain Veidemani ja Valmo Kriisa korvidest mängu 17:12 juhtima.

Teise veerandaja alguses suurendati Kristo Saage vedamisel eduseisu kümnele punktile, ent Brett McGee ja Derek Winstoni hea mäng tõi vastasmeeskonna uuesti ainult kahe punkti kaugusele ja seis oli vaid 22:20 Tarva eduks.

Ardo Ärmpalu ja Kristo Saage vedamisel suurendati vahe jälle üheksale punktile ning veerandaja keskel tegi Tarvas veel ühe 9:0 vahespurdi ning läks kohtumist juba 38:23 juhtima.

Siis aga otsustasid Tarva mängijad millegipärast jala gaasipedaalilt maha võtta ja andsid Kuremaa mängijatele võimaluse mängu tagasi tulla. Derek Winston ja Brett McGee kasutasid võimaluse ära ning poolajavileks oli Tarva eduseis kahanenud 41:37 peale.

Edu säilis

Teisel poolajal hoidis Tarvas pidevalt kolme-neljapunktilist eduseisu, ent otsustavaks eest äraminekuks nappis visketabavust ja üleolekut lauavõitluses.

Kolmanda veerandaja keskel vähendas Kuremaa korraks vahe ühele punktile 45:44. Valmo Kriisa võttis taas mängu enda peale ning tema kaks kaugviset ja kaks vabaviset viisid Tarva enne viimast neljandikku 57:48 juhtima.

Viimase veerandaja algusminutitel hoidis Kuremaa lootusi üleval Winstoni kaugvise ja Mario Luige korv ja vabavise. Veerandaja keskel tabas aga taas Valmo Kriisa kaks otsustava tähtsusega kaugviset, mille järel oli seis juba 67:59 Tarvale.

Seda edu hoiti rahulikult lõpuni, Tarva eduseis oli stabiilselt kümne punkti piires ja Raido Raudsepa kaugvise tegi lõppseisuks 78:71.

BC Rakvere Tarvas jätkab G4S meistriliigas liidrikohal, seni peetud kaheksa mänguga on kogutud seitse võitu ja üks kaotus.

Rakverlaste järgmine mäng on juba sel reedel, mil kodusaalis võetakse vastu turniiritabelis seitsmendal kohal olev Pärnu KK võistkond.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles