Rakvere peatas liikmesuse jäätmekeskuses

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Rakvere linnavalitsus otsustas eelmisel nädalal peatada linna osaluse MTÜs Lääne-Viru Jäätmekeskus, et mitte olla takistuseks toetusraha saamisel.


Lääne-Viru Jäätmekeskuse juhatuse esimees Toomas Väinaste selgitas, et toetuse saamiseks esitatud taotlus ei vastanud kõikidele nõuetele ja puuduste kõrvaldamiseks anti aega 27. novembrini.



"Üks kriteeriumidest oli, et peab olema läbi viidud avalik hange korraldatud jäätmeveoks," selgitas Väi­naste.



Rakvere linnas on korraldatud jäätmeveo hange seni läbi viimata ja oli ka ilmselge, et nii kiiresti seda teha ei ole võimalik.



"Otsustasime oma liikmesuse peatada, et projekti mitte põhja lasta," lausus Rakvere linnapea Rannar Vassiljev ja lisas, et Rakvere linn taastab liikmesuse mittetulundusühingus pärast korraldatud jäätmeveo konkurssi.



Toomas Väinaste ütles, et nüüd, mil Rakvere linna taotlejate hulgas ei ole, on ka esitatud projekt puudusteta. "Mina olen rahastuse saamise suhtes väga optimistlik," sõnas ta.



Lääne-Virumaa omavalitsused on esitanud ühistaotluse Euroopa Liidult raha taotlemiseks maakondliku jäät­mekäitlus­kes­kuse rajamise jaoks.



Investeeringu ligikaudne kogumaksumus on suurusjärgus 60 miljonit krooni. Euroopa Liidu abi selles on umbes 50 miljonit krooni.



Rahastamisotsus tehakse tõenäoliselt jaanuaris 2010. Pärast seda tehakse hange ja alustatakse ehitust. Uus jäätmekeskus peaks valmima 2010. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles