Repliik: Tagasi varakapitalismis

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ega see ei ole kellelegi saladus, et elu käib spiraali (mõni ütleb ka sinusoidi) mööda.


Õues ringi vaadates adume ühtäkki, et oleme jõudnud taas paarikümne aasta taha varakapitalismi, kus teede ja tänavate äärde kerkis igasuguseid väikeseid ja mõnevõrra väiksemaid müügipunkte.



Sotsialismi ahelad kõrvale heitnuna hakati oma tõelist raha teenima põhiliselt vahvlite, suhkruvati, hamburgeritega, ka humanitaarabi korras saadud riided läksid kaubaks.



Nõnda see jõukus kasvas, esialgu tasahilju, siis üha pöörasema tempoga, kui äriks läksid metall, mets ja Vene rublad. Lõpuks, kui midagi muud müüa polnud, müüdi õhku, kuni kinnisvarakrahhini välja ...



Ja mida me nüüd näeme? Vaadake või Rakveres ja maakonnas ringi - üks hamburgeriputka kerkib teise kõrvale, kasutatud rõivaäridest rääkimata.



Asja ilus pool peitubki selles, et kui hamburgerikioskid aitasid ettevõtluse järjele 20 aasta eest, küllap aitavad ka nüüd, pärast majanduslangusest tulenenud

reset

'ti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles