Roela noortemaja eakas hoone sai uue näo

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roela noortemaja.
Roela noortemaja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Roela noortemaja hoone pakkus ehitajatele küll paraja väljakutse, kuid lõpptulemusega - värviküllaste ja avarate ruumidega - on kõik rahul.


Roelas viimased kümme aastat tegutsenud noortemaja sai uue ilme nii seest kui väljast, uue mööbli ja tehnika.


Renoveerimistööde käigus võeti üleeelmise sajandi lõpus ehitatud palkhoone lahti, sest see oli laiali vajumas.
OÜ Restaure juhataja Valmar Järg ütles, et tööd vastu võttes ei tundunud see nende jaoks väljakutse - maja paistis väljast tavaline puumaja.

Aga väljakutsed tulid pärast seda, kui nad olid konstruktsioonid avanud ja puhastustööd teinud, sest siis selgus, et majal oli väga palju pehastunud osi.

"Peaaegu poolteist kuud tegelesime ainult pehastunud osade ja sarikate taastamisega, see raskendas ja aeglustas natuke tööprotsessi. See-eest sai ilusaid palkseinu alles jätta, mida projektis tegelikult ei olnud üldse ette nähtud," rääkis juhataja Valmar Järg tehtud töödest.

Kuna firmal on õigus teha ka restaureerimistöid, oli Järgil hea meel, et nad said maja taastamisel oma oskusi natuke kasutada.

Majale värvilahenduse teinud Riho Hütt ütles, et ühest küljest püüdis ta värvidega noortemaja sisu ja vormi kokku viia, teisalt kodus jälle selliseid lahendusi ei kasuta.

Vinni valla arendusnõuniku Gustav Saare sõnul alustasid nad vana maja taastamist üldse seepärast, et Roelas pole noortemaja mitte ainult nime poolest, vaid käib ka sisuline tegevus. Noortel on harjumus ja vajadus seal koos käia.

"Kui pole harjumust, on väga raske alustada, aga siin on noored, kasutajaskond, olemas, neil on oma võrgustik, kellega nad suhtlevad nii naaberasulates kui ka -valdades," kõneles Saar.

Roela noortemaja juhataja Maire Eigi tundis renoveeritud maja puhul kõige suuremat heameelt ruumirohkuse üle, sest kuigi varem oli palju väikseid ruume, puudus suurem koosviibimise koht, kus saaks korraldada koolitusi või pidada pidusid.

Koolituste korraldamise tarvis sai noortemaja ka kogu vajaliku tehnika ja sobiliku mööbli.

Kuigi renoveeritud majas on tegutsetud veidi vähem kui kuu, on juhataja sõnul pidanud noored juba plaane, kuidas avaraid ruume kasutada.

Kogu projekti maksumus oli 3 440 000 krooni, millest
3 240 000 krooni eraldas Euroopa Regionaalarengu Fond ja 200 000 krooni oli Vinni valla omaosalus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles