Algas relvade loovutamise kampaania

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Teisipäeval algab järjekordne ebaseaduslike relvade loovutamise kampaania, mis kestab 23. detsembrini.


Kampaania põhieesmärk on politseiameti teatel vähendada registreerimata relvade hulka ja suurendada seeläbi ühiskonna turvalisust.

Kampaania on mõeldud eelkõige tulirelvade loovutamiseks, kuid politsei ootab vihjeid ka kõikide teiste relvade ja kõikvõimalike tulirelva osade ning laskemoona kohta.

Tulirelvade ja nende oluliste osade ning laskemoona seaduslikuks valdamiseks peab omanikul olema politsei väljastatav relvaluba või kollektsioneerimisluba.

Relvaloata tulirelva omamine on seadusega karistatav.

Politsei teatel on inimeste seas levinud ekslik arvamus, et kui nende valduses olev tulirelv pole töökorras ega laskekõlbulik või see on roostes, ei pea seda politseis registreerima ning relvaluba taotlema.

Laskekõlbmatu on tulirelv vaid siis, kui seda on tunnistanud kehtestatud reeglite järgi vastavat tegevusluba omav isik ja kinnitanud pädev asutus oma dokumendiga.

Inimesed, kes omavad registreerimata tulirelva või on teadlikud seadusliku omanikuta tulirelvadest, peaksid sellest teavitama kohalikku politseid.

Mingil juhul ei maksa ise relvaga politseisse tulla. Ühendust tuleb võtta kohaliku konstaabliga, kes tuleb ise tulirelvale järele ja viib selle ohutult politseisse hoiule.

Möödunud aastal loovutati kampaaniaga 92 relva. Nende seas oli 78 tulirelva, kaheksa külmrelva, viis gaasirelva ja üks õhkrelv. Koguti ka erinevaid relvaosi, ligi 3000 padrunit ja üheksa purki püssirohtu.

Haruldasi relvi eelmisel aastal ei loovutatud. Suurem osa relvadest, millest inimesed politseile teada andsid, olid kehvas seisukorras ja kasutuskõlbmatud.

Politsei korraldab relvade kogumise kampaaniaid alates 2004. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles