Konkursi "Lääne-Virumaa aasta tegu 2009" isikuteo kandidaadid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIKUTEOD - hääleta saab juuresolevas gallupis

Hans Kruusamägi - viis korv­pallimeeskonna veteranide ­mängudel Sidneys pronksmedalile

Väike-Maarja valla põllumees ja volikogu aseesimees Hans Kruusamägi viis sponsorina Eesti korvpalliseenioride võistkonna veteranide maailmamängudele Sidneysse, kus meeskond saavutas pronksmedali. Peale sponsimise oli Kruusamägi ka üks võtmemängijaid.

Oleg Gross - päästis Rakvere ­võrkpalliklubi Rivaal

Kui Rakvere võrkpalliklubi Rivaal majandusraskustesse sattunud endine peatoetaja Aeroc loobus võistkonna toetamisest, tõttas appi ettevõtja Oleg Gross, kes osutas oma rahalist abi, et maakonna võrkpall oleks Eesti kõrgeimas liigas jätkuvalt esindatud.

Samas on majandusraskustele hästi vastu seisnud Oleg Gross toetanud võimaluse piires ka paljusid teisi ettevõtmisi.

Arvo Pärt - annetas elutööpreemia Rakvere muusikakoolile

Maestro Arvo Pärt kinkis talle antud elutööpreemia oma kunagisele kodulinnale, mille eest osteti uus Estonia tiibklaver.

Annetuse materiaalne suurus oli 500 000 krooni, kuid selle moraalne väärtus on hindamatu. Teine osa preemiast läks Paide muusikakoolile.

Rein Sikk - tasuta raamatu laada idee autor

Tasuta raamatu laada idee leidis jäljendamist mitmel pool Eestis. Et sarnane laat toimub tänu inimeste heale vastuvõtule ja ootamatult suurele huvile ka 2010. aastal, võib öelda, et Rein Sikk pani aluse kenale emakeelepäeva tähistamise kombele.

Ürituse idee seisnes selles, et kõik inimesed, kes soovisid, said laadale tuua oma kasutult seisva kirjavara, et see sealt enesele uue lugeja leiaks.

Korraldasid Rakvere linnavalitsus, Lääne-Virumaa keskraamatukogu ja Rakvere spordihoone.

Maie Männik - raamatu "Rägavere kooli lugu" koostamine

Rägavere mõisahoone on erakätes. Rägavere kool ise on juba ligi 40 aastat tagasi ajalukku kadunud, kuid vilistlased korraldavad regulaarselt kokkutulekuid. Raamatu kirjutamise mõtte saigi autor tänu sellele, et veel elab inimesi, kes seda aega mäletavad.

Aasta oli raamatu ilmumiseks väga sümboolne - 220 aastat täitus Rägavere mõisakooli asutamisest, 160 aastat Kantküla kooli rajamisest ja 90 aastat valla kõrgema algkooli avamisest.


Raamat on 287-leheküljeline, rohkelt illustreeritud fotodega ja oluline täiendus kahe aasta eest ilmunud mahukale ajalooraamatule "Kaks sajandit Vaeküla kooli", mille üks autoritest oli samuti Maie Männik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles