Tarvas purustas liidrite duellis TÜ/Rocki

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage (kollases).
Kristo Saage (kollases). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile sepistas Rakvere Tarvas oma selle hooaja suurima üllatuse, kirjutab Rakvere Tarva koduleht.


Tartu ülikooli spordihoones mängiti 2009. aasta viimane mäng kohalike TÜ/Rocki vastu. Kui paar nädalat tagasi pidi Tarvas kodusaalis Rocki nappi paremust tunnistama, siis seekord alistati võõrsil eelmise aasta finalist kindlalt 74:93.


Kolmikduubli piiril mängis taas Valmo Kriisa visates 23 punkti, võttes 11 lauapalli ja andes üheksa korvisöötu. Tarva resultatiivseim oli aga Kristo Saage 29 punktiga. Todd Abernethy kogus Rocki parimana 20 punkti.



Tartu ülikooli spordihoonesse kogunenud tuhatkond pealtvaatajat lootsid kindlasti näha kodumeeskonna võitu, ent juba Rocki esimene rünnak näitas, et Rock kõige paremini mänguks keskendunud pole - Marek Doronin viskas täiesti üksinda korvi alt palli mööda.



Rocki esimese kaheksa punkti eest hoolitses Todd Abernethy, samal ajal kui Tarva poolt kogus hoogu terve meeskond. Rain Veidemani kaugvise viis poole veerandaja kohal Tarva 13:14 juhtima ja etteruttavalt võib öelda, et Rocki enam ette ei lastudki. Punktiderohke avaveerandaja võitis Tarvas 19:30. Seejuures tabas Tarvas viis kaugviset.



Kaugvise maandus korvis


Teise veerandaja esimesel viiel minutil suutis Tarvas hoida Rocki kahe punkti peal, samas kui ise visati kuus punkti. Veerandaja teine pool läks aga kodumeeskonnal märksa paremini, sest Sten Soku ja Janar Taltsi pingutuste tulemusena tehti 11:2 spurt.



Scott Morrisoni poolaja viimasel sekundil keskjoone tagant teele lastud kaugvise maandus korvis ja tegi poolajaks seisu 37:42 Tarvale.



Teine poolaeg algas närviliselt ja vigaderohkelt. Sellest lõikas kasu pigem kodumeeskond, sest veerandaja keskel oli Tarva eduseis sulanud vaid kolmele punktil seisul 46:49. Neli minutit enne veerandaja lõppu teenis Valmo Kriisa vaidlemise eest juba teise tehnilise, ent see lisas talle võitluslikkust veelgi.



Veerandaja teise poole mängis Tarvas Kristo Saage ja Rain Veidemani korvide tulemusel märksa resultatiivsemalt ja peagi suurendati eduseis taas kahekohaliseks. Saage kaks kaugviset veerandaja viimasel minutil hoidsid Tarva eduseisu ning Timo Eichfussi viimase sekundi kolmene vähendas Rocki kaotusseisu kümnele punktile seisul 55:65.


Viimase veerandaja suurim küsimus oli see, kas Tarvas suudab eduseisu hoida ja kas Rock leiab mingisuguse lisakäigu. Rock küll üritas, ent pidevalt leidus Tarva poolel keegi, kes teravust lõi ja palli korvi saatis.



Valmo Kriisa võitluslikkus sütitas teisigi ja kohati leiti rünnakutele suisa uskumatuid lahendusi, mis ka edu tõid. Tarvas oli pidevalt 10-12 punktilises eduseisus ja Rocki ohtlikult lähedale ei lastud. Tarvas võttiski mängu lõpuks ka enamikule publikulegi uskumatult suureskoorilise võidu 74:93 ja läks sellega G4S tabelis taas liidrikohale.



Hea visketabavus


Kolmikduubliga flirtis taaskord Valmo Kriisa ning sellest jäi puudu vaid üks korvisööt. 23 punkti, 11 lauapalli ja üheksa korvisööduga oli tema kindlasti Tarva võidu üks peamine arhitekt. Kõige enam punkte kogus viis kaugviset tabanud Kristo Saage, kes lõpetas mängu 29 punktiga. Rain Veideman lisas 17 ja Reinar Hallik 13 punkti.


Rocki poolel võib esile tõsta vaid Todd Abernethy - tagamängija lõpetas mängu 20 punkti ja viie korvisööduga. Scott Morrison viskas 11 ja Marek Doronin 10 punkti.



Tarva võidule pani aluse väga hea visketabavus - kahepunktiviskeid tabati 63%, kolmeseid 41% ja vabaviskeid koguni 96% täpsusega. Teised statistilised näitajad olid enamvähem võrdsed.



Mäng läheb ajalukku ka ilmselt seetõttu, et nii palju tehnilisi ja ebasportlikke vigu pole ühes mängus ammu tehtud: kaks meeskonda teenisid kolm ebasportlikku (Tanel Tein, Janar Talts ja Reinar Hallik) ja kaks tehnilist viga (mõlemad Valmo Kriisale).



Tarvas tõusis selle mänguga teenitud kahe võiduga taas G4S tabeli liidriks ja jääb selleks (loodetavasti) kuni teise ringi alguseni. 14 mänguga on teenitud 11 võitu ja kolm kaotust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles