Riigikogu muutis vanavanemate päeva tähtpäevaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklikel tähtpäevadel heisatakse lipud.
Riiklikel tähtpäevadel heisatakse lipud. Foto: Ove Maidla

Riigikogu võttis neljapäeval 81 poolthäälega vastu seaduse, mille kohaselt hakatakse Eestis septembri teisel pühapäeval tähistama uue riikliku tähtpäevana vanavanemate päeva.


Vanavanemate päeva tähtpäevaks muutmiseks tegid ettepaneku opositsioonilised rohelised, kes põhjendasid seda sooviga väärtustada vanavanemaid ning avaldada neile austust ja tänu laste ja lastelaste kasvatamise eest. Samuti aitaks see nende sõnul tihendada põlvkondadevahelist suhtlemist.

Praegu tähistatakse Eestis riikliku tähtpäevana kolmekuningapäeva 6. jaanuaril, Tartu rahulepingu aastapäeva 2. veebruaril, emakeelepäeva 14. märtsil, emadepäeva mai teisel pühapäeval, Eesti lipu päeva 4. juunil, leinapäeva 14. juunil, kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeva 23. augustil, vastupanuvõitluse päeva 22. septembril, hingedepäeva 2. novembril, isadepäeva novembri teisel pühapäeval ja taassünni päeva 16. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles