Narva piiripunktis tabati salakaubitsejad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolli poolt konfiskeeritud Vene maksumärkidega suitsud Primo Nevo..
Tolli poolt konfiskeeritud Vene maksumärkidega suitsud Primo Nevo.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei- ja Piirivalveamet sai Narva piiripunktis kätte sadu pakke illegaalselt sisse toodud sigarette.


20. jaanuaril märkas Narva maanteepiiripunktis valves olev Ida Prefektuuri piirivalvebüroo ametnik, et sillalt visati alla spordikott. Kahtlast tegevust märganud piirivalvur  pidas sündmuskohal kinni 1981. aastal sündinud mehe.

Kõigest 20 minutit hiljem märkas sama piirivalveametnik, et sillalt visati alla järjekordne spordikott. Sel korral peeti sillal kinni 1990. aastal sündinud mees.

Ida maksu- ja tollikeskuse Narva tollipunkti ametnikud koos piirivalveametnikuga leidsid mõlemad kotid Narva jõe kaldalt. Esimesel juhul oli koti sisuks 332 pakki , teisel juhul 250 pakki Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti.
Ida maksu- ja tollikeskuse juhi Lauri Pastaku sõnul konfiskeeriti salakaup ning selle üle piiri toonud isikute suhtes alustati  väärteomenetlust, mis näeb antud rikkumise eest ette kuni 18 000 krooni suuruse trahvi.

Politsei- ja Piirivalveameti Ida Prefektuuri piirivalvebüroo Narva maanteepiiripunkti juhi Jaanus Lumiste sõnul tuleb sarnaseid juhtumeid ette sageli.

„Salakaubavedajate tabamine ei ole küll piirivalve põhitegevuseks, ent märgates õiguserikkumist, sekkume alati ja teeme igapäevaselt tihedat koostööd kolleegidega maksu- ja tolliametist,"ütles Lauri Lumiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles