Juhtkiri: Teod, mis lähevad korda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika

Seitsmendat korda valis Lääne-Virumaa aasta tegu.



Igaühel meist oli võimalus esitada nominente ning anda oma hääl. On rõõm tõdeda, et paljud kasutasid võimalust pakkuda, milline sündmus võiks maakonnas jääda märgina maha aastast 2009.


Et rahvas ühe või teise rajatise aasta teoks valib, sõltub enamasti sellest, kui palju tegu võimalikult suurele osale inimestest korda läheb ja kasutust leiab.



Kuigi peetakse lugu neist, kes tegid korda Vihula mõisa või ehitasid Vinni perekodu, ei puuduta need teod enamikku inimestest. 2009. aasta teo tiitliga värskelt pärjatud kergliiklustee on midagi, mis on kõigi jaoks: kellel vähegi tahtmist, võib seal liikumisest rõõmu tunda.



Ja näha on, et see läks asja ette, sest rahvas kasutab teed väga aktiivselt - sõidetakse rulluiskude ja rattaga, tehakse kepikõndi, jalutatakse lapsevankriga ja käiakse niisama värsket õhku hingamas.



Jääb vaid loota, et see paljudele oluline tee saab pikendust ning analoogseid tuleb maakonda juurde, sest nii sportimine kui turvaline liiklemine on väga olulised.



Samuti jääb märgina maha Arvo Pärdi tegu - oma elutöö preemia andis ta tulevaste muusikute heaks, kinkides selle Rakvere ja Paide muusikakoolile.

Kuigi aasta 2009 oli majanduslikult keeruline ja pani piirid ka tegudele, oli häid mõtteid ja nende elluviijaid.

Tänavusteks tegudeks tituleeritud näitavad mõneti meie suhtumistki - kuigi on vaja rinda pista töötusega ja vaeva näha igapäevase leiva lauale toomisega, ei tohi alla anda ega unustada neid valdkondi, mis meile sisemist jõudu ja tugevust annavad.

Valminud kergliiklustee ning muusikakooli täienenud pillipark on hea abi sel keerulisel ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles