Lääne-Viru valimisliidud said odavalt hakkama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VL Rakvere ootamas valimistulemusi.
VL Rakvere ootamas valimistulemusi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Lääne-Virumaal sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel osalenud valimisliitudest kulutas kampaaniale kõige rohkem raha valimisliit Rakvere, kolm valimisliitu sai aga hakkama sentigi kulutamata.


Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni aruannete järgi kulutas Lääne-Virumaal valimisliitudest kõige rohkem raha valimisliit Rakvere -
27 490 krooni.

Üle kolmandiku sellest ehk 10 890 krooni annetas Üllar Vaserik, Udo Klopets panustas valimistesse 8400 krooni ja Jaan Malmberg 3000 krooni, teised valimisliidu nimekirjas kandideerinud vähem.

Tapa vallas valimised võitnud valimisliit Valgejõgi deklareeris oma kuludeks 14 800 krooni, mis saadi kokku väiksemate annetustena, suuruselt kolmas kulutaja oli valimisliit Koduvald Kadrina vallas - 10 215 krooni.

Valimisliit Üheskoos Sõmeru vallas kulutas 6688 krooni, millest Peep Vassiljevi panuseks oli 2838 krooni.

Valimisliit Kogu Valla Heaks Tamsalu vallas deklareeris oma kuludeks 6425 krooni ja valimisliit Pandivere Väike-Maarja vallas 6266 krooni ja 40 senti.

Valimisliidud RS Rägavere, Tamsalu Vald ja Arengu Nimel (Vihula vallas) said aruannete kohaselt hakkama sentigi kulutamata. Valimisliit Arengu Nimel teatas küll, et kasutati mõnikümmend lehte paljunduspaberit ja mõningad kiletaskud.

Ülejäänud valimisliitude valimiskulutused jäid vahemikku 700 (Kodukoht Vinni vallas) kuni 2193 krooni (Hallitusvaba Haljala).
Kokku osales Lääne-Virumaal kohalikel va­limistel 14 valimisliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles