Majandussurutis kärbib vangide töötamisvõimalusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla.
Viru Vangla. Foto: Justiitsministeerium

Keeruline majandusolukord on kärpinud ka vangide töötamisvõimalusi, kuna müügimahud on vähenenud nii ASis Eesti Vanglatööstus kui ka OÜs Palu Steel, kes kunagise poolesaja töötaja asemel suudab nüüd tööd pakkuda vaid kümmekonnale vangile, kirjutab

Põhjarannik

.


"Vangide töötamise peamine eesmärk on inimeses tööharjumuse tekitamine selleks, et ta vabaduses toime tuleks. Seetõttu peavad aasta jooksul vanglas majandustöödel töötama kõik vangid, kes kannavad vanglas karistust pikemalt kui kuus kuud ning kes pole seaduse järgi töökohustusest vabastatud näiteks seoses haiguse või õppimisega. Vange, kes töötamisest keelduvad, karistatakse distsiplinaarkorras," rääkis justiitsministeeriumi avalike suhete nõunik Vahur Lauri.

Viru vangla kinnipeetavad on peamiselt hõivatud mitmesugustel abi- ja remonditöödel. Lisaks pakuvad koostöövõimalusi OÜ pPalu Steel ja OÜ Tulser Wood.

Samuti pakub AS Eesti Vanglatööstus ka Viru vanglas pesumajateenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles