Aktiivse kodaniku päeval tunnustati sädeinimesi

Teet Suur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaameraga kultuurijäädvustaja, Roelast pärit Valdur Karu ütles kokkutulnuile: “Elagem nii, et meie tegudest jääks maha midagi head.”
Videokaameraga kultuurijäädvustaja, Roelast pärit Valdur Karu ütles kokkutulnuile: “Elagem nii, et meie tegudest jääks maha midagi head.” Foto: Teet Suur

Laupäeval Karepal toimunud aktiivse kodaniku päeval tõdeti, et kodanikeühendused on rasketes majandusoludes erasektorist paremini hakkama saanud.


MTÜ Virumaa Lootus korraldas laupäeval Karepa rahvamajas aktiivse kodaniku päeva, et tunnustada mulluseid tublimaid kodanikeühendusi.


Vinni valda, kes pälvis aasta külade toetaja tiitli, iseloomustab vallavolikogu esimehe Meelis Maine sõnul tahe toetada igati külade ettevõtmisi. "Et küla oleks tugev ja külaelu säiliks, sest siis on tugev nii vald kui riik," ütles ta.

Aasta küla tiitli sai aga Roela külade piirkond, kuhu kuulub peale Roela aleviku kümme väiksemat küla. MTÜ Roela Kodukant sõlmis lepingu ka Vinni valla ja Riigimetsa Majandamise Keskusega, mille tulemusena renoveeriti Roela käbikuivati, mis tuntud kaugemalgi.

MTÜ Roela Kodukant juhatuse liige Aili Taal tundis heameelt, et hooletusse jäänud hoone jõudis suuremate kaotusteta ära oodata oma uue elu ja leiab palju rakendust. "Eelkooliealistele mõeldud nädalapikkuse jõuluaja vabatahtlikke korraldajaid tuli kokku 50 ja soovijaid oli rohkemgi," tõi ta näite inimeste aktiivsusest.

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul on inimesed elujärjega nii kaugele jõudnud, et vaatavad oma krundi piirist kaugemale. "Kuigi öeldakse, et eestlane on eraklik individualist, näitavad sellised ettevõtmised hoopis muud," ütles ta kokkutulnutele.

Pomerantsi ütlusel on masu kodanikuühiskonnale isegi kasulik olnud, sest võib ju loota ja oodata, et tuleb keegi, näiteks riik, ja teeb sinu eest ära.

"Kuid teine võimalus on võtta käed taskust ja teha ise midagi enda ja oma väikese kogukonna heaks," sõnas Pomerants.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles