Justiitsminister kohtus Viru maakohtu esimehega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Rein Lang kohtus esmaspäeval Viru maakohtu esimehe Pavel Gontšaroviga, kelle kaks alluvat on viimasel ajal kriminaaluurimise alla sattunud.


Justiitsministeeriumi pressiesindaja sõnul arutasid Lang ja Gontšarov Viru maakohtu töökorralduslikke küsimusi ning uue konkursi väljakuulutamist vabade kohtunikukohtade täitmiseks.

Viimastel kuudel on kaks Viru maakohtu kohtunikku sattunud kriminaaluurimise alla.

Harju maakohus tunnistas 18. jaanuaril altkäemaksu korduvas nõudmises ja võtmises süüdi Viru maakohtu Narva kohtumaja endise kohtuniku Mihhail Komtšatnikovi ja mõistis talle kaheaastase vangistuse.

Riigiprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt nõudis ja nõustus Komtšatnikov Viru maakohtu Narva kohtumaja kohtunikuna mullu novembris ja detsembris 100 000 krooni altkäemaksu võtmisega selle eest, et vabastada 4. detsembril toimuval istungil kautsjoni vastu tapmises süüdistatav Andrei Andrejev.

5. veebruaril võttis Pärnu maakohus vahi alla Viru maakohtu kohtuniku Jüri Sakkarti, kellel lasub kahtlus altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises.

Kaitsepolitsei pidas Sakkarti kinni 3. veebruaril kahtlustatuna altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises ja selle nõudmises, riigisaladuse avalikustamises ning kriminaalasja kohtueelse menetluse, sealjuures jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles