Lasteaeda tulnud mees valetas end päästeametnikuks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaias pole kõige olulisem, kui palju igale lapsele ruutmeetreid on.
Lasteaias pole kõige olulisem, kui palju igale lapsele ruutmeetreid on. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Politsei määras trahvi mehele, kes tuli käesoleva nädala alguses Rakveres asuvasse lasteaega ning valetas, et on suitsuandureid kontrolliv päästeametnik.


Lasteaia töötajad märkasid kahtlast meest esmaspäeva hommikul ning kui temalt küsiti lasteaeda tuleku põhjust, väitis ta end olevat päästeametniku, kes kontrollib suitsuandurite olemasolu.



Seejärel helistasid lasteaia töötajad päästekeskusesse, kust vastati, et neilt ei ole kedagi saadetud suitsuandureid kontrollima.

Sündmuskohale saabunud politseinikele tunnistas 20aastane Sergei, et ta valetas kasvatajatele, muidu ei oleks teda ruumidesse lubatud.

Mehe väitel tundis muret laste pärast ja tahtis seetõttu veenduda, et suitsuandurid on ikka töökorras.

"Politsei alustas Sergei suhtes väärteomenetlust ja määras karistuseks trahvi, kuna ta häiris oma tegevusega lasteaia tööd," ütles Ida prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Ida-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo juhataja Carmen Kondi sõnul on tuleohutusbüroo inspektoril seljas vorm ja kaasas hologrammi ning fotoga töötõend, mille nad enda isiku tutvustamiseks esitavad.

Töötõendit on õigus nõuda ka eelnevalt kokkulepitud külastuse puhul. Kui on kahtlus, et tegemist ei pruugi olla päästeametnikuga, on inimestel võimalus helistada päästeala infotelefonile numbril 1524 ja küsida, kas sellise nimega inimene töötab päästeteenistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles