Naine pääses kohtus tapmissüüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal tunamullu suvel tuttava mehe surnuks kägistamises süüdistatud naine pääses kohtus tapmissüüst, kuna tema vastu jäi süütõendeid napiks.


Prokurör loobus Kaie Nuudi (36) süüdistamisest tapmises, kuna kohtuliku arutelu käigus läbi töötatud tõendite pinnalt ei saanud kindlaks teha, kas tapja oli tema või temaga koos kohtu all olev ja omal ajal kuriteopaigal viibinud Andres Sammalsaar (44).

Küll aga jätkas prokurör nii Sammalsaare kui Nuudi süüdistamist kehalises väärkohtlemises ning nõudis neile kolmapäeval Viru maakohtus toimunud istungil selle eest kahe aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust.

Kohus kuulutab otsuse 19. veebruaril.

Viru maakohus hakkas Sammalsaare ja Nuudi süüasja arutama mullu mais ning juba toona kinnitasid mõlemad kohtualused, et ei võta tapmissüüd omaks. Küll aga tunnistasid nad toona ohvri peksmist.

Politsei sai kuritööle jälile tunamullu 19. augustil, kui Sõmeru vallas Ussimäe metsast leiti 1940. aastal sündinud Jaani peksmisjälgedega surnukeha. Ekspertiis tuvastas, et ohver suri kägistamise tagajärjel.

Politsei pidas juhtunuga seoses juba samal päeval kinni Nuudi ja mõni aeg varem vanglast vabanenud Sammalsaare, kes ka vahistati.

Kohtueelse menetluse käigus selgus, et kolmik oli omavahel tülli pööranud ning Sammalsaar ja Nuut olid Jaanile kallale tunginud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles