Lumevedu neelab augulappimisraha

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Rakvere linnas.
Lumekoristus Rakvere linnas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Lumerohke talv on seadnud Rakvere linnavalitsuse tõsise probleemi ette, sest lumeveoks eelarves raha ei ole ja praegu veetakse lund suvise aukude lappimiseks ette nähtud raha arvelt.


Linnavolikogu majanduskomisjoni esimees Rainer Miltop ütles, et lumevedu on paratamatu, sest linnavalitsus peab hea seisma selle eest, et inimesed ei satuks tänavatele kerkinud lumevallide tõttu ohtu. "Samas tuleb leida lahendus, kust vajalik raha leida," lisas ta.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul on teisipäevase seisuga puudu 318 000 krooni.

Suurkaev selgitas, et 2010. aasta linnaeelarves on teehooldusele ja -remondile kokku 3,73 miljonit krooni.

"Selle eest tuleb teha ära teede talihooldus, suvine aukude lappimine ja kruusateede hooldus ning tänavapühkimine kevadest sügiseni," loetles abilinnapea.
Pindamiseks sellest rahast kindlasti ei jätku.

"Riik võttis meilt teehoiuraha 900 000 krooni vähemaks ja just selles mahus oleme linnas igal aastal ka pindamistöid teinud," lausus Ain Suurkaev.

Rakvere linnavalitsuse teedeinsener Lennart Korbe ütles, et pindamistööde ärajätmine maksaks end aga väga valusalt kätte.

"Kui me suvel ei pinda, on suure liikluskoormu­sega tänav ühe talvega rikutud ja meil kulub selle remondile hiljem kolm-neli korda rohkem raha," selgitas Korbe.

Nii-öelda tavalistel aastatel on talvisele lumetõrjele kulunud umbes 1,5 miljonit krooni. "Lumeveoks on raha võetud reservfondist ja väiksematest ülejääkidest," rääkis Suurkaev.

Volikogu majanduskomisjoni hinnangul tuleks raha pindamistöödeks siiski leida ja ühe võimaliku allikana pakuti linnavalitsuse reservfondi. Paraku on see praegu üks väheseid võimalusi ka lumeveo eest tasumiseks.

"Ja kärbete tõttu on reservfondi maht väiksem kui summa, mida meil oleks vaja pindamistöödeks," tõdes Ain Suurkaev.

Nimelt on eelarve kohaselt linnavalitsuse reservfondi suuruseks 800 000 krooni, mis on ette nähtud ettenägematute kulude katteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles