Urmas Lennuk avab Vargamäe naiste hingeelu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Elmo Nüganeni Vargamäe teatrimaratonist.
Hetk Elmo Nüganeni Vargamäe teatrimaratonist. Foto: Teet Suur

Albu valla sellesuvine teatriprojekt kannab tööpealkirja "Kui armastus Vargamäelt lahkus".



"Lugu räägib Vargamäe naistest, peamiselt Marist ja tema armastustest. Andres ja Pearu on seekord kõrvaltegelaste rollis," ütles Tammsaare "Tõe ja õiguse" põhjal valminud näidendi autor ja lavastaja Urmas Lennuk.


Lennuki sõnul on Tammsaare-lavastustes enamasti tähelepanu meestel, kes ajavad muudkui oma ja Eesti asja, aga elu näitab, et naistel, kes oskavad olla diplomaatiliselt tagaplaanil ja kellest suurt ei räägita, on asjade käigus enamasti väga tähtis roll.



Lugu Vargamäe naistest sai alguse Albu valla poolsest soovist, et Urmas Lennuk kirjutaks Anton Hansen Tammsaare elulool põhineva näidendi.



"Kuna tegemist on väga mahuka materjaliga ja samas väga kinnise inimesega, arvasin, et ei suuda aastaga seda valmis kirjutada, aga kogun vähehaaval materjali taskusse," kõneles Lennuk.



Ühel kohtumisel õpetajatega, kus tulid jutuks Tammsaare loomingu naisliinid ning tõik, et Pearu naisel pole romaanis muud nime peale lambasihvri, hakkas näitekirjanikul mõte kerima. "Panin Albu valla tahte ja enda mõtte kokku," sõnas kirjanik.



Mari rolliks on andnud nõusoleku Ülle Lichtfeldt. Jussi, Andrese, Pearu ja Marile lunastava karika ulatanud Indrekuna saab tõenäoliselt näha samuti Rakvere teatri näitlejaid. "Võimalik, et kasutame ka kohaliku näiteringi abi," lisas lavastaja.



"Kuna tegemist on eraldi projektiga, pühendame sellele oma vaba aja ja öötunde," kirjeldas Lennuk tööd tulevase lavastuse kallal.



Vargamäel aidas mängitav lavastus jõuab publiku ette juuli lõpus või augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles