Iseseisvuspäeva vastuvõtud tulevad säästuajale kohased

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuvõttudele sel aastal palju ei kulutata.
Vastuvõttudele sel aastal palju ei kulutata. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Iseseisvuspäeva vastuvõtud on tänavu säästuajale kohased, tagasihoidlikult üritavad läbi ajada nii maavanem kui ka Rakvere linnajuhid.


Maavanem Einar Vallbaum korraldab piduliku vastuvõtu Eesti vabariigi 92. aastapäeva puhul 23. veebruaril Rakvere teatri suures saalis.


"Täpseid summasid, mis vastuvõtule kuluvad, ei oska veel öelda, sest läbirääkimised alles käivad," ütles Einar Vallbaum.

Uhke ei sobi

Maavanema sõnul tänatakse vas­tuvõtul maakonna tublimaid tegijaid ja antakse üle ka neli maakonna vapimärki. Vapimärgi saajad avalikustatakse selle nädala lõpus, vastava otsuse tegemisel aitas maavanemat endiste maavanemate nõukoda.

Maavanema vastuvõtu muusikalise osa eest kannab hoolt Raivo Tafenau ansambel koos Kaire Vil­gatsiga. "Meeleolumuusikat saab kuulata ka teatri kohvikus," lubas Einar Vallbaum. Ja teatri laval esinevad kohalikud artistid.

Suupistelauad, mis on kavas katta peaasjalikult Lääne-Virumaalt pärit kraamiga, hajutatakse Vallbaumi sõnul teatri fuajeesse ja rahvamaja väiksesse saali.

"Et teatril on juubeliaasta, lubas teatrirahvas omalt poolt pisukese etteastega üllatada," lisas maavanem.

Rakvere linnapea Rannar Vassiljevi ja volikogu esimehe Mihkel Juhkami vastuvõtt on juba sel reedel, 19. veebruaril Rakvere teatri väikeses saalis.

Rakvere linn tunnustab tänavu oma teenetemärgiga kolme inimest, linnapea sõnul on tulemas ka eeskava ning väike pidulaud. "Midagi väga uhket ei oleks praegusele ajale vastav," tähendas Rannar Vassiljev.

Kui palju maksumaksja raha Rakvere linn vastuvõtule kulutab, ei osanud linnapea täpselt öelda. "Sõltub sellest, kuidas me teatriga kaubale saame, aga ma arvan, et summa jääb alla 30 000 krooni," ütles Rannar Vassiljev.

Pärjad sammastele

Suuremaid ja pidulikumaid vastuvõtte on nii Rakveres kui väiksemates kohtades korraldatud tavaliselt siis, kui Eesti riigil on natuke ümmargusem tähtpäev. Piduõhtuid, kuhu kõik kutsutud, peetakse aga tänavugi paljudes paikades.

Kunda pidutseb samal päeval Rakverega ehk 19. veebruaril. Kunda linnapea Allar Aron rääkis, et kuna klubi on remondis, tunnustatakse tublimaid ja kuulatakse linna taidlejate etteasteid ühisgümnaasiumi saalis.

"Külla tuleb ka meie sõpruslaeva meeskond," lisas linnapea.


Tamsalus on pidu 20. veebruaril, õhtu nimekaim esineja on tšellokvartett C-Jam. Võsul peetakse kontsertaktus 23. veebruaril, seal esinevad kohalikud taidlejad, samal päeval on kontsertaktus ka Rakkes.

Laekveres tähistatakse 23. veebruari aga retropeoga, kus külas Petja ja Hunt, ning vaadatakse uut mängufilmi "Pangarööv".

Kadrina rahvamajas on 24. veebruaril peaesinejaks ansambel Indigolapsed. Väike-Maarjas esineb Pandivere kammerkoor ja külas on Mart Laar, kes räägib Eesti ajaloost.

Kindlasti käiakse Eesti riigi sünnipäeval ka Vabadussõja ausammastele pärgi panemas. Viru-Nigulas tehakse seda päikesetõusul.

Tapal kutsub vallavanem Alari Kirt vallarahva aga kella kaheksaks hommikukohvile.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles