Rakvere annab kolm teenetemärki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linn tänab tänavu teenetemärgiga Memento eestvedajat Aino Kiiverit, Rakvere ja Lütjenburgi sõprussuhete eestvedajat Sigurd Zillmanni ja ekslinnapead Andres Jaadlat.


Reedesel vastuvõtul annavad Rakvere linnapea Rannar Vassiljev ja volikogu esimees Mihkel Juhkami üle Rakvere linna teenetemärgid ehk Rakvere Kroonimärgid.


Sedapuhku on tunnustatuid kolm: Aino Kiiver, Sigurd Zillmann ja Andres Jaadla.

Memento kohalik eestvedaja Aino Kiiver leidis, et see ei ole tunnustus ainult temale, vaid kogu Memento ühingule, sest millegi tegemiseks on vaja kaasaaitajaid ning ka sihtrühma.

Sigurd Zillmann on Rakvere linnavalitsuse teatel olnud Lääne-Virumaa ja Plöni maakonna vahelise sõpruse alguse juures 20 aastat tagasi ning üks Rakvere-Lütjenburgi vahelise sõpruslepingu sõlmimise eestvedajatest 1999. aasta novembris.

Kümne aasta jooksul on ta olnud sõprussidemete hoidjaks, kontaktide vahendajaks, organiseerinud abipakkide saatmist Rakverre sõpruse sõlmimise esimestel aastatel.

Rakvere linnavolikogu aseesimees ja ekslinnapea Andres Jaadla kommenteeris, et on sattunud väga väärikasse seltskonda. "Kõrge tunnustus igal juhul ja suured tänud selle eest," lausus Jaadla.

Ekslinnapea viskas siiski pisikese kivi linnavalitsuse kapsaaeda, sest tavaliselt on teenetemärk antud neile poliitikutele, kes on aktiivsest tegevusest taandunud.

"Mina küll ennast taandunuks ei pea ja arvan, et olen Rakvere poliitikas tegev veel pikka aega," kinnitas Jaadla.

"Nii et kui linnavalitsus arvab, et teenetemärgiga saab mind poliitikakaardilt maha, siis seda kindlasti mitte," lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles