Ragbi teeb keha ja vaimu tugevaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragbimängija Alo Leek.
Ragbimängija Alo Leek. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kokana töötav Tamsalu noormees Alo Leek (23), Eesti ragbikoondise liige ja MTÜ Uudeküla RFC tegevjuht, valmistab ette laupäeval Uudekülas peetavat ainulaadset lumeragbiturniiri.


Uudeküla talvised ragbiturniirid on tavaks muutumas. Millised on lumes mängimise võlud ja valud?

Tänavune turniir on kolmas. Iga aastaga muutub konkurents tugevamaks ja võib öelda kirevamakski, sest turniirile tuleb juurde uusi ragbiklubisid.

Ise olen võistelnud talvel ning samuti treeninud paksu lume sees. Lumes treenime lühemalt, sest külmaga ei saa sportlaste tervisega riskida.

Samas on see meil üpris ekstreemne treeninguperiood ja eks lõbu ole lumes heideldes ikka ka laialt. Eesti koondise kapteni ja Uudeküla Bulldogsi treeneri Petrik Mõttuse teada tehakse talviseid ragbiturniire maailmas veel Soomes, Lapimaal. Märtsikuu lõpus.

Kes siis tulevad tänavu Uudekülla mõõtu võtma?
Uudeküla lumeragbiturniiril osalevad külalistena Tallinn Sharks RFC, Paide RFC, Märjamaa Vikat RFC ja Tartu Lelo RFC, kodumeeskonnana asub võistlustulle Uudeküla Bulldogs RFC.

Kas koduväljak annab eelise, kes on teie meeskonna fännid?
Rääkides lumeragbist, siis ei muuda koduväljak midagi. See võistlus on ühesuguselt karm ja lõbus kõigile.

Fännidele ja tulevastele fännidele oskan öelda seda, et toetage meie spordiala. Oleme küll väga noored sellel alal, aga tulemused on juba märkimisväärsed.

Kes mängivad Uudeküla Bulldogsis?
Enamik mängijatest on noored mehed, kes sündinud laulva revolutsiooni aastatel. Ja soovijaid tuleb aina juurde. Üks meie mängija Karmo Lomp treenib Inglismaal Folkenstone RFC klubis, reaalselt on meil kõigil võimalus sinna minna ja seda võimalust tuleval hooajal kasutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles