Väike-Maarja vallas varises sisse talumaja katus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 06.49 teatati häirekeskusele sissevarisenud talumaja katusest Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Vao külas.


Majas viibinud kaks meest vajasid hoonest väljapääsemiseks päästjate abi.

Päästeteenistus on viimasel ajal saanud teateid sissevarisenud hoonete katusest ka Lõuna-Eestis. Näiteks Jõgeval vajus sisse ehituspoe, Valgamaal kaarhalli ja Elvas lauda katus.

Päästeteenistus hoiatab, et katustele sadanud rohke lumi seab ohtu katusekonstruktsioonid, mis võivad liigse raskuse all puruneda. Lumekoormuse vähendamiseks tuleb üleliigne lumi katustelt ja jääpurikad räästastelt eemaldada.

Päästjad soovitavad katuste puhastamise teenuse tellida vastava kogemusega ettevõttelt, kellel on võimalus tööde tegemisel kasutada tõstukilt.

Kui selline võimalus puudub, tuleb kindlasti järgida ohutusreegleid - nt kasutada korralikult kinnitatud redelit ja ennast rakmetega kinnitada, et vältida katuselt kukkumist.

Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitise ohutuse eest omanik, kes on kohustatud koristama üleliigse lume katuselt ning eemaldama jääpurikad.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi andmetel olid suuremad varingud lume tõttu 1985. aastal, mil sisse kukkus sadu hoonete katuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles