Monumentide kataloog kutsub noori uuringutööle

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MTÜ Monumentide e-Kataloog juhataja Heiki Koov kutsub kooliaasta eel ajaloohuvilisi õpilasi üles Lääne-Virumaa monumente uurima.

“Kooliaasta alguses teevad paljud õpilased valikuid huvitegevuses osalemiseks. Üheks uueks ja täiesti tasuta võimaluseks on tegelemine uurimistööga: aidata koostada Lääne-Virumaal asuvate Monumentide e-Kataloogi,” pakkus Koov.

“Eesmärk on leida igale soovijale talle jõukohane tegevus,” lisas ta, tuues tegevuse näidetena koduloolise kirjanduse ja ajalehtede läbivaatuse, töö arhiivides-muuseumides, postkaartide, fotode, filmide hankimise, kohalike elanike küsitlemise, tehnilise töö (pildistamine, skaneerimine, skeemide joonistamine jms).

“Tehtud tööd on vaja koordineerida ja kontrollida, suhelda ajakirjandusega, hankida autorikaitsest tulenevaid lubasid ja muud,” sõnas Koov.

Lääne-Virumaal uurimistöö patrooniks palutud maavanem Urmas Tamm näeb e-kataloogis võimalust olla maakonna elanikele ja külalistele heaks teabekanaliks.

“Saab ju seda, erinevalt paljudest muudest riiulile jäänud uurimistöödest, vaadata igast Interneti-ühendusega arvutist,” ütles Koov.

Heiki Koov loodab ka täiskasvanute abile: olgu tegemist siis enda valduses oleva teemakohase materjali edastamisega või lihtsalt heade nõuannetega.

Monumentide e-Kataloogi põhjalikum tutvustus on veebiaadressil www.monument.ee. Koostööhuvilisi oodatakse 1. septembril Rakveres toimuvale huvimessile. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles