Jõhvi linna plaanitakse kombijaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi valla vapp.
Jõhvi valla vapp. Foto: Internet

Jõhvi vallavolikogu algatas Jõhvi linnas Malmi tänav 8 asuva krundi ja selle lähiala detailplaneeringu koostamise, krundile plaanib Eesti Energia Tehnoloogiatööstus AS rajada koostootmisjaama.


Detailplaneeringu maa-ala asub Malmi tänava ja Jõhvi-Kose maantee vahelisel territooriumil. Planeeritava ala suurus on ligikaudu 18 hektarit.

Planeeringuga soovitakse kinnistule määrata ehitusõigus kuni 20-megavatise võimsusega koostootmisjaama ehitamiseks. Jaama põhikütuseks on eeldatavalt turvas. Võimaliku reservkütus on maagaas või põlevkiviõli.

Koostootmisjaama ehituseks vajalik ehitusalune pindala on 900 ruutmeetrit ja vajalik kõrgus kuni 28 meetrit, korstna osas kuni 40 meetrit.

Krundi jagamist vald planeeringuga ei kavanda, olemasoleva hoonestuse osas ehitusõigus säilitatakse ning planeeringuga tagatakse uus juurdepääsutee läbi reformimata riigimaa, algusega Pargi tänavalt Jõhvi-Kose teelt.

Kuna planeeringuala hõlmab juurdepääsutee jaoks vajalikku reformimata riigimaad, siis tuleb valla ettepanekuna lahendada ka reformimata riigimaa planeerimine kruntideks.

Prognoositav liikluskoormus koostootmisjaama teenindamiseks on kuni 20 kütuseveokit päevas.

Lisaks algatas vald Malmi 8 krundi ja lähiala detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamise.

Varem meedias ilmunud info järgi läheb plaanitav jaam maksma ligi 250 miljonit krooni. Eesti Energia Tehnoloogiatööstus plaanib jaama tööle saada 2012. aasta suvel.

Ettevõtte juhatuse esimees Rein Ungert ütles, et jaama rajamine võetakse ette eelkõige firma enda energiavajadusi silmas pidades.

Tema sõnul kavandatakse jaama võimsust siiski suuremana kui ettevõtte vajadused. "Ise tarbiksime üle poole soojusenergiast ja ligikaudu veerandi elektrist, ülejäänu müüksime võrku," sõnas Ungert.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus Jõhvi tsehh tegeles varem peamiselt kaevandusseadmete remondi ja hooldamisega.

Viimastel aastatel on firma järjekindlalt kasvatanud metalltoodete ekspordimahte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles