Luuakse töökohti ja nõutakse ametioskusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Stik autoremondilukksepp Risto Prinken saab järjekordse auto sõidukorda.
Firma Stik autoremondilukksepp Risto Prinken saab järjekordse auto sõidukorda. Foto: Arvet Mägi

Ajal, kui ettevõtetes ja asutustes jätkub töötajate koondamine, leidub Lääne-Virumaal ka firmasid, kes valmistuvad majanduse elavnemiseks, suurendades töötajaskonda ja pannes rõhku nende kvalifikatsioonile.

Kontsern E-Betoonelement, mis on suurim betoonelementide tootja ja terviklahenduste looja Eestis, läks ehitusturu kokkukuivamise tõttu möödunud aasta alguses üle säästurežiimile ja koondas osa töötajaid. Nüüd võetakse seoses ehitusturu mõningase elavnemisega töötajaid taas juurde.

Uued töökohad

Lääne-Viru tehaste tootmisjuht Marek Prees rääkis, et viimase kolme kuu jooksul on ettevõttes saanud tööd viisteist uut töötajat. "Toodangut on hakanud andma taas E-Betoonelemendi Tamsalu tehas ja põhiliselt seal on leidnud need inimesed rakenduse," ütles Prees. Praegu toodab kontsern betoonelemente kolmele objektile. Käsil on Kristiine kaubanduskeskuse laiendamine, kuhu E-Betoonelement tarnib TT-paneele, poste, talasid, õõnespaneele, seinaelemente ja trepimademeid. Lisaks elemenditarnele kuuluvad E-Betoonelemendi töövõttu ka projekteerimine ja paigaldus. Kaubanduskeskuse laiendus valmib käesoleva aasta suveks.

"Samuti toodab firma betoonelemente Keila gümnaasiumi uue koolihoone tarvis ja Soodla silla rekonstrueerimiseks," lausus Prees. Tootmisjuht lisas, et tööd on saanud betoonelementide valmistajad, insener-tehnilist personali suurendatud ei ole. "Kevadel ehitusturg elavneb ja 15 uuele töötajale leidub rakendust ilmselt ka tulevikus," avaldas Prees lootust.

Firma Stik AS tegeleb sõidu- ja pakiautode hoolduse ja remondiga ning varuosade müügiga. Ettevõttes käib praegu konkurss autoelektriku-diagnostiku ja automaalri ametikoha täitmiseks. "Mõeldes tulevikule, eeldame, et ega praegune majanduslik surutis ja keerulised ajad ei kesta lõputult ja varsti võime näha taas majanduslikku kasvu," ütles firma Stik Rakvere esinduse juhataja Mati Moks.

Tema arvates on firmal praegu paras aeg atra seada ja teha plaane, mida annaks muuta paremaks, et kliendi rahulolu oleks tagatud, ning millist suunda arendada, et olla usaldusväärsem ning konkurentsivõimelisem lähitulevikus. "Oleme kindlad, et professionaalse autodiagnostiku ja hea automaalri kaasamine tõstab firma võimekust ja tagab kvaliteedi, mis on määravaks koostööpartneritega suhtlemisel," lausus Mati Moks.

Kõrged nõudmised

Turvafirma AS Pristis on üks neid ettevõtteid, kus viimastel kuudel pole koondamisi olnud.
"Kolme kuu jooksul oleme võtnud tööle kuus uut töötajat, seda paraku töökohtade uuesti täitmiseks," rääkis ASi Pristis Kesk-Eesti regiooni tegevjuht Marko Tiits.

Tiits kommenteeris, et enamasti on töökohtade vabanemise põhjuseks valvatavate ettevõtete järjest suurenevad nõudmised, mis ei osutu paraku kõigile turvatöötajatele jõukohaseks.

"Ettevõtjad, kes on raskel ajal suutnud vee peal püsida, mõtlevad üha sagedamini oma vara kaitsele. Enamasti täiustatakse valvesüsteeme, millele varem nii suurt tähelepanu ei pööratud," kõneles Tiits.

Turvajuht sõnas, et kui paar aastat tagasi oli vabade töökohtade täitmine tööjõupuuduses tõsine probleem, siis nüüd on töösoovijaid palju. "Aga tööle asumisel saab väga tihti takistuseks turvatöötajatele esitatavatele nõuetele mittevastamine," lisas Tiits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles