Raadio 4 kinkis Tapa lastekodulastele rõõmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevussaatesarja käigus kogutud 125 000 krooni anti eile Tapa lastaiale üle.
Heategevussaatesarja käigus kogutud 125 000 krooni anti eile Tapa lastaiale üle. Foto: Marina Loštšina

Raadio 4 kogus heategevussaatesarja "Jõulurahu kuulutus" käigus Tapa las­tekodule 125 000 kroo­ni. Eile üle antud sum­ma aitab muuta lastekodulaste elu rõõmsamaks.


"Raadio 4 soov koguda meie lastekodule raha oli justkui valguskiir keset pimedat taevast," ütles mittetulundusühingu Kesk-Norra Eesti Tapa laste- ja noortekodu juhataja Ene Mumm, meenutades möödunud aasta novembris Raadio 4 vastutava toimetaja kõnet lastekodusse.


"Olime nii õnnelikud, et lõpuks ometi saame teha meie laste toad hubasemaks ja rõõmsamaks," lisas ta.
Raadio 4 alustas "Jõulurahu kuulutuse" sarja 1990ndate alguses. "Esimestel aastatel oli väga kerge valida abi vajavat lastekodu - toona oli kõikjal karjuv vajadus raha järele," meenutas Raadio 4 vastutav toimetaja Olga Šubin.

Ajapikku aga muutus olukord paremaks - lastekodudel tekkisid kodulehed, pildid näitasid, et kasvandikud elavad heades tingimustes.

Et nüüd abivajajaid leida, pöördusid saatesarja tegijad lastekodude liidu poole, kust eelmisel aastal soovitatigi aidata Tapa laste- ja noortekodu.

"Novembris külastasime siinset maja ja saime kinnitust, et Tapa lastekodule on tõesti vaja meie kuulajate abi," kõneles Šubin.

"Kui alustasime, toodi meile Norrast sõjaväes kasutusel olnud mööblit. Lapsi on meil vähe, aga raha samuti. Loomulikult teeme kõik selleks, et lastel oleks oma ilus ja armas kodu, kuid kõik on seni jäänud rahapuuduse taha," rääkis juhataja Ene Mumm ja ütles, et nüüd saavad lapsed nende eale vastavat mööblit - kappe, kirjutuslaudu ja voodeid.

Olga Šubini sõnul kaalus Raadio 4 juba kaks aastat tagasi, et majandusliku kriisi tõttu tuleks heategevuslik saade ära jätta.

Kuid toona raadiokuulajate vahel korraldatud küsitlus näitas, et ka rasketel aegadel on inimestel tahtmist abivajajaid toetada.

"Inimesed helistasid meile ja palusid, et jätkaksime "Jõulurõõmu kuulutuse" sarja," sõnas Šubin.

Ja selgus, et jätkamisega tehti õige otsus - kogutud summa oli isegi saatetegijatele ootamatult suur. "Aeg pole majanduslikult tõesti eriti kerge. Kuid annetatud summa näitab seda, et headus ei tunne raskeid aegu," lausus heategevussaate juht ja kinnitas, et traditsiooni kindlasti jätkatakse.

Ja nagu eelnevatelgi aastatel, kogub abi vajavate laste ja heade inimeste vahendaja "Jõulurahu kuulutus" raha luteri ja õigeusu jõulude vahelisel perioodil ehk 24. detsembrist 7. jaanuarini. Imelisel ajal, mil täituvad kõik soovid.

See on üks vanimaid heategevussaateid Eesti elektroonilise meedia maastikul. Esimest korda oli saade Raadio 4 eetris aastal 1993 ning tookord toetati verevähki põdevaid lapsi.

Aastate jooksul on raha kogutud meditsiinitehnika soetamiseks Tallinna kliinilisele lastehaiglale, samuti Tartu ning Nõmme lastehaigla tarvis.
"Jõulurõõmu kuulutus" on toetanud ka Tartu, Viljandi, Jõhvi, Narva, Imastu, Kohtla-Järve, Pärnu, Narva-Jõesuu ja Haapsalu lastekodude lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles