Narva Elektrijaamade juht lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamade Balti elektrijaam..
Narva Elektrijaamade Balti elektrijaam.. Foto: Peeter Langovits.

AS Eesti Energia Narva Elektrijaamade juhatuse esimees Ilmar Petersen lahkub märtsi lõpus ametist. Siis saab läbi ka temaga sõlmitud leping.

Elektrijaamade uus juht Tõnu Aas asub tööle 1. aprillist, teatas Eesti Energia esmaspäeval.

Ilmar Peterseni sõnul on Narva elektrijaamad saavutanud vajaliku paindlikkuse ja oskavad arvestada turuoludega.

"Nüüd vajab ettevõte rohkem tootmisele keskenduvat juhti, sest ettevõtte elus algab järgmine etapp," lisas Petersen.
Nelja tööaasta jooksul viidi Peterseni juhtimisel Narva elektrijaamades läbi kõigi oluliste investeeringute ettevalmistused, märkis ettevõte.

2009. aastal sõlmitud väävlipuhastusseadmete paigaldamise leping, mis on ettevõte hinnangul Eesti Energia ja Eesti riigi kõigi aegade suurimaid tööstuslepinguid energiatootmises. Samuti alustati hanget kuni kahe uue energiaplokiga elektrijaama rajamiseks Eesti elektrijaama kõrvale.

Tuleviku osas pole Petersen veel otsustanud, kas jätkata Eestis või Põhjamaades.

Aastatel 1994-2000 oli Petersen Elcoteq Tallinna peadirektor ja juhatuse esimees ning seejärel töötas Elcoteq SE peakontoris globaalse Six Sigma programmi direktorina. Ühtlasi on ta töötanud Elcoteq Tallinna Insenerikeskuse juhi ja Elcoteqi Euroopa Liidu integratsiooni juhina.

Eesti Energia Narva Elektrijaamade uus juht Tõnu Aas on omandanud Tallinna tehnikaülikoolis inseneri hariduse ja on suure tootmisettevõtete juhtimise kogemusega. Tema ülesandeks jäävad Narva elektrijaamadega seotud suuremad väljakutsed on eelkõige uute põlevkiviplokkide rajamine, tootmisvõimekuse ja püsikulude kontrolli säilitamine, märkis Eesti Energia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles