Piirivalve tabab Narvas iga päev sigaretismugeldajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne. Foto: Politsei

Piirivalvurid tabavad iga päev Narvas jalakäijatele mõeldud tollipunktis salakaubavedajaid, kes üritavad riiete alla peidetuna tuua Venemaalt Eestisse salasigarette.


Narva raudteepiiripunkti juhi Andrus Tindi sõnul peidavad smugeldajad sigarette tavaliselt riiete voodri vahele ning mõnikord võetakse suitsud eelnevalt fooliumümbrisest välja, et metalliotsija salakaupa ei avastaks. "Siis peidetakse sigaretid lahtiselt spetsiaalsetesse taskutesse," lisas Tint.

Tema sõnul on mitmed smugeldajad toppinud endale riiete alla suuri koguseid sigarette.

Näiteks 5. märtsil pidasid ametnikud kinni 1973. aastal sündinud Sergei, kes oli riiete alla peitnud 19 pakki Vene maksumärkidega sigarette. 10. veebruaril tabasid aga ametnikud 1951. aastal sündinud Eestis elava Vene kodaniku, kellel oli sigarette kaasas 30 pakki üle lubatud koguse.

18. jaanuaril pidasid piirivalvurid kinni 1962. aastal sündinud Aleksandri, kes oli riiete alla peitnud lausa 17 plokki sigarette.

Seaduse järgi võib Venemaalt korraga Eestisse tuua ühe liitri kanget alkoholi ja kaks pakki sigarette. Sellest üle jääv kaup kuulub konfiskeerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles