Kungla lasteaed renoveeritakse sügiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste joonistused lasteaed Kungla sünnipäevaks.
Laste joonistused lasteaed Kungla sünnipäevaks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus allkirjastas täna Kungla lasteaia renoveerimiseks lepingu osaühinguga Ferdmaster.


Allkirjastamine sai võimalikuks, kuna märtsi keskel otsustas Tallinna ringkonnakohus kinnitada Rakvere linnavalitsuse, Facio Ehituse AS ning Ferdmaster OÜ kompromissi.



Antud kompromissiga loobuvad osapooled üksteise suhtes pretentsioonidest ja vastuväidetest, mis annab võimaluse sõlmida OÜ Ferdmasteriga hankeleping lasteaed Kungla ehitamiseks.

"Kahju, et terve aasta kohtuvaidlustele kulutati. Samas on siiski hea meel, et Facio Ehituse AS nõustus meie ettepanekuga kompromissi sõlmimiseks, kuna nüüd on reaalne, et septembris saavad lapsed renoveeritud lasteaeda minna," ütles Rakvere linnapea Rannar Vassiljev

Aasta tagasi märtsis otsustas Rakvere linnavalitsus lasteaia Kungla ehituse riigihankel tunnistada mittevastavaks Facio Ehituse ASi pakkumus tagatisega seotud probleemide tõttu ning tunnistada edukaks OÜ Ferdmaster pakkumus.

Sellele järgnes Facio Ehituse vaidlustus riigihankete vaidluskomisjonis, mis jätkus kohtus.

Viimasesse lisandus ka vaidlustuskomisjon ning kohtumenetlus jõudis välja riigikohtuni.

Täna allkirjastatud ehituslepingu maksumus on 15, 2 miljonit krooni. Projekti kogumaksumus on pisut alla 19 miljoni krooni, millest 85% rahastab struktuuritoetustena Euroopa Regionaalarengu Fond ja 15 % kaetakse linnaeelarvest.

Siseministeeriumi poolt korraldab struktuuritoetuste andmist Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS). Projekt "Rakvere lasteaed Kungla hoone ja õueala rekonstrueerimine " saab toetust kohalike avalike teenuste arendamise meetmest.

Projekti raames rekonstrueeritakse kogu hoone ja õueala ning soetatakse inventari nagu mööbel, seadmed ja spordiinventar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles