Narvas tabati üle 1200 paki salasuitsu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijate terminal Narva piiripunktis. Pilt on illustratiivne.
Jalakäijate terminal Narva piiripunktis. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Piirivalvurid tabasid Narva piiril ühe päevaga 1254 pakki sigarette, mida inimesed üritasid Eestisse smugeldada.


Teisipäeval kella 12.15 peeti Narvas jalakäijate sillal Eestisse sisenemisel kinni 24aastane narvalanna, kelle üleriiete alla oli peidetud 24 pakki Venemaa maksumärkidega sigarette, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Kell 17.16 teatas Vene piirivalve, et Narva maanteesillalt visati Narva jõkke kaks spordikotti. Narva kordoni piirivalvetoimkond avastas, et jões ujuvad allavoolu kaks spordikotti.

Kuna kotte ei olnud võimalik jõest kätte saada, palusid piiriavlvurid abi jõel viibinud kanuutajalt, kes tõi mõlemad kotid kaldale.

Kottides oli 200 pakki Venemaa maksumärkidega sigarette, mis anti üle maksuametnikele.

Kella 23.45 ajal märkas maanteepiiripunkti toimkondlane, kuidas üle piirdeaia visati kott. Piirivalvur edastas viskaja andmed maksuametnikele, kes kontrollisid isikut, kuid ei pidanud teda kinni. Kotist avastati 510 pakki Venemaa maksumärkidega sigarette.

Samal päeval kell 23 peeti Narva maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel kini 26aastane Jevgeni. Mees tuli Venemaalt suure spordikotiga, ent pöördus enne jalakäijate terminali sisenemist ümber ja suundus tagasi silla poole Venemaa suunas.

Piiriavalve suunas mehe tolli täiendavale läbivaatusele, Jevgeni kotist avastati 520 pakki deklareerimata Venemaa maksumärkidega sigarette.

Narva maanteepiiripunkti juht Jaanus Lumiste märkis, et kui pühad ja pühade-eelne periood möödusid piiril rahulikult, siis antud sündmuste jada näitab, et salasigarettidega kaubitsejate tegevus piiril on seoses jää sulamisega Narva jõe kallastel taas aktiivistumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles