Virulased lähevad rahvamajade messile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tünnisõit.
Tünnisõit. Foto: Eva Klaas

Tallinnas Salme kultuurikeskuses 23. ja 24. aprillil toimuval I üleriigilisel rahvamajade messil osaleb Lääne-Virumaa boksi ja programmiga.


Eesti Rahvamajade Ühingu eestvedamisel kogunevad esimest korda ajaloos rahvamajade esindajad üle Eesti kahepäevasele messile, et tutvustada ava­likkusele oma tegevust ja vahetada kogemusi.

Rahvamajade messi projektijuhi Jüri Peetsoni sõnul on messi eesmärk tutvustada rahvamajade praeguseid võimalusi uutele ja vanadele partneritele, ka neile, kes rahvamajadest ja nende tegevusest seni midagi ei teadnud.

Lääne-Virumaa boksi, mille ühiselt kavandatud plaani järgi seab messivalmis Kunda klubi, pannakse üles maakonna rahvamajade kaart ja Maia Simkini kujundatud maakonna kultuuripuu ning Lääne-Viru 15-liikmeline esindus jagab seal teavet siinsete rahvamajade ja nende tegevuse kohta.

"Porkuni tünnisõidu tutvustuseks toome kohale ühe tünni, meeste tantsupeo kohta on suur bänner, Porkuni Pillarit ja maakonna rahvamajasid tutvustavad voldikud," ütles Lääne-Virumaa rahvakultuuri spetsialist Pilvi Lepiksoo.

Müügile tulevad Lääne-Virumaalt pärit kollektiivide DVDd ja CDd ning väikesed käsitööesemed. Galakontserdil esineb Kadrina kapell, maakonna boksis mängivad lõõtsa Mar­gus Laugesaar ja Ervin Lem­ber. Rahvamajade töötajad astuvad väikesel laval üles oma rahvamaju tutvustava programmiga, näidatakse videoringvaadet maakonna kultuurisündmustest.

"Trükist tulevad rahvamajasid tutvustavad visiitkaardid, mis pannakse maakonna käsitöömeistrite valmistatud kotikestesse, on viktoriin, õnneloos, teiste maakondade esinduste vastuvõtud ja muud üritused," loetles Lepiksoo.

Eestis on ligikaudu 350 rahvamaja põhimõttel tegutsevat kultuuriasutust, milles korraldatakse igal aastal tuhandeid kultuuriüritusi. Eesti Rahvamajade Ühing loodi 2007. aastal eesmärgiga väärtustada rahvamaju Eesti kultuuritraditsioonide hoidmisel ja arendamisel. Ühingul on 130 liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles