Andres Jaadla sattus lennuõnnetusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

8. aprilli hommikul Tenerifel lennuki rehvi purunemise tõttu mõned tunnid hilinenud väljalendu oodanud Andres Jaadla sõnul oli rehvi purunemine üsna hirmutav kogemus.


"Käis mingi pauk või värin ning tiibade pealt ja alt tuli suitsu ja sädemeid," kirjeldas Rakvere endine linnapea Andres Jaadla rehvi purunemist ning lisas, et sel hetkel oli lennuk sisuliselt juba maast lahti. "Sellises lennukis olla on väga vilets - olukord oli ikka õudne," rääkis Jaadla.

Kuna ka stjuardessid ei saanud toimuvast aru, ei andnud lennukis viibinud reisijatele keegi teada, mis toimub. Jaadla selgitas, et seejärel tegi lennuk äkkpidurduse. "Pidurdus oli tugev, inimesed lendasid vastu eespool olevate istmete seljatugesid," sõnas Jaad­la ning lisas, et seejärel pöördus lennuk hoovõturajalt tagasi platsile ja inimesed lasti lennukist välja.

"Kohe ju lõppes rada otsa, oli ookean ja vesi," oli õnnetus Jaadla sõnul õnnelik - hea, et enne ookeani pidama sai.

Väljudes märkas Jaadla tühja rehv. "Siis öeldigi, et lennuk läheb rattavahetusse ja kulub mõni minut aega," jätkas Jaadla, aga lisas, et tegelikult kujunes ooteaeg mõne tunni pikkuseks asenduslennuki ootamiseks. "Jäi mulje, et turiste lennutatakse seal kilode viisi ning mis juhtub, on ükskõik," ei ole Jaadla rahul eh­matanud reisijate edasise teavitamisega.

Süüdistada ei tea ta aga kedagi. "Ma ei tea, kas sellisel puhul peaks lennufirma või reisi korraldanud ettevõte kliendi eest hoolitsema," arutles Jaadla.

Lendamisega seoses on Jaad­lal varemgi kõhedaks võtvaid kogemusi olnud. "Kümmekond aastat tagasi Kanada lennul oli tugev turbulents, mis oli nii hull, et ei oska kirjeldadagi," rääkis Jaadla ning lisas, et tookord kadus tal lendamise isu mõneks ajaks sootuks.

"Tööülesannetega seoses len­dama peab, aga õnnetused panevad küll mõtlema elu ja selle võimaliku kiire lõppemise üle," mõtiskles Jaadla ning lisas, et tegelikult talle lendamine ei meeldi, aga kaugete paikade külastamiseks on lennusõit kiireim võimalus. "Sellised juhtumid panevad usaldama tõsiseid suuri firmasid - tšarterlendudega lendama ei kipu," usaldab Jaadla pigem regulaarlende, kus tema sõnul loodetavasti on lennukid korralikult kontrollitud ning hooldatud.

Tenerifel käis Jaadla sõbra sünnipäeval. "Ega see polnudki päris puhkusereis," naeris Jaadla ning lisas, et tegelikult peab inimene puhkama ka. Ja kui seda soovida teha kusagil soojema kliimaga paigas kui Eesti, siis paratamatult tuleb lennukisse astuda ning vaid loota, et reis läheb rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles