Monumentide e-kataloog sai fondilt rahasüsti

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Koov juhib Lääne-Virumaa monumentide internetikataloogi loomist.
Heiki Koov juhib Lääne-Virumaa monumentide internetikataloogi loomist. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Vabaühenduste Fondi kuuendas ja ühtlasi viimases taotlusvoorus toetati enam kui 2,4 miljoni krooniga 35 algatust, mis aitavad Eesti kodanikeühendustel asjatundlikumaks ja tõhusamaks muutuda.


Teiste hulgas pälvis toetust ka MTÜ Monumendid, mis sai Lääne-Virumaa monumentide e-kataloogi koostamiseks veebilehele www.monument.ee 58 700 krooni. Projekti käigus valmib Lääne-Viru 300 monumendist internetikataloog, mis on kõigile kättesaadav kultuuripärandi infoallikas.

Uurimistöösse kaasatakse kohalikud elanikud, kes panustavad kataloogi koostamisse oma mälestuste ja fotode kaudu. Koostööd tehakse ka omavalitsuste, muuseumide, arhiivide ja raamatukogudega.

Kataloogi koostaja, Rakverest pärit Heiki Koov ütles, et on esitanud kahe aasta jooksul projektikonkurssidele hulga taotlusi, kuid see on esimene, mis sai positiivse vastuse. Koov oleks Lääne-Virumaa monumentide e-kataloogi juba ammu valmis teinud, aga polnud raha.

"Eks ma olin selles asjas algaja ja naiivselt arvasingi, et kuna ma maakonnale ikkagi olulist asja teen, siis ei tohiks rahastamisega mingeid probleeme tekkida," ütles Koov, pidades praegust rahakraani avanemist ootamatuseks.

Koovi sõnul tuleb tal ilmselt saadavale summale umbes 20 000 krooni juurde panna ning seejärel peaks detsembriks asjaga ühel pool olema. Ta lisas, et ka teiste maakondade monumendid võiks kaardistada ning siin oleks Lääne-Virumaa kõigile heaks näiteks, millest edaspidi eeskuju võtta.

Kui Koovil tekkis sügav huvi Lääne-Virumaa monumentide vastu, läks ta läinud sügisel isegi Tallinna ülikooli magistriõppesse dokumendihaldust ja arhiivindust õppima.

Lõppenud taotlusvooru esitati 179 taotlust nii kogenud kui ka alles alustavatelt vabaühendustelt. Kõigis voorudes kokku on Vabaühenduste Fond rahastanud 190 algatust kogusummas üle 35 miljoni krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles