Kahe tunniga tabati seitseteist liiklusrikkujat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur. Pilt on illustreeriv.
Jalgrattur. Pilt on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Reedel Lääne-Viru linnades kor­raldatud politseireidil taba­sid korravalvurid kahe tunni jooksul seitseteist liikluseeskirja rikkujat.



Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Rii­na Rist rääkis, et reedel kella 16-18 väl­danud reidi eesmärk oli kontrollida kerg­liiklejaid. Politsei tabaski neli jalgratturit ja neli mopeedi­juhti, kes liikluseeskirjaga pahuksis.

Kaks sõidukijuhti ja üks kaas­reisija eirasid turvavarustu­se kasutamise nõudeid. Mundrikandjatele jäi vahele kaks lubatud sõidukiiruse ületajat.

"Silma hakkas asjaolu, et jalgratturid armastavad liiklemiseks kasutada kõnniteed, mis on mõeldud siiski jalakäija­tele ja kus sõita ei tohi," kommenteeris reidi tulemusi Rak­vere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Mar­go Kukk. "Samuti sõide­takse vastassuunavööndis, mis on keelatud," jätkas ta. "Liikluseeskiri on kõigile liiklejaile täitmiseks, kuid millegipärast kipuvad kergliiklejad seda sageli unustama."

Kaks tundi väldanud politseireidi käigus kontrolliti 53 sõidukijuhti, 14 mopeedijuhti, 29 jalgratturit ja 23 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles