Haljala õlletehas hakkas tootma Žiguli retroõlut

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žiguli õlu
Žiguli õlu Foto: Erakogu

Haljala õlletehas tõi lettidele tagasi mõnekümne aasta eest Eestis populaarseima õllemargi Žiguli.
AS Viru Õlu on kunagise menutoote juures säilitanud äratuntavalt tollase välimuse.

Et retrotootena turule toodud õlu näeks välja nagu aastakümneid tagasi, vaadati läbi hulgaliselt endistest aegadest pärit etikette, mille seast valiti välja ajastule eriti iseloomulikud. Paraku on õllepudeli kuju vahepealsete aastatega muutunud.

Žiguli õlle maitse on tänapäevaselt kvaliteetne. ASi Viru Õlu turundusjuhi Piret Sauteri sõnul uuriti endisaegseid Žiguli õlle retsepte, et neid ühildada nüüdisaegsete tootmisvõimalustega. "Et hoida au sees vanu õllepruulimise traditsioone, on Žiguli õllesse lisatud Virumaal kasvatatud Eesti otra, mis lõpptulemusena annab õllele kergelt tajutava maitsevarjundi. Küll tagab tänane tootmistehnoloogia hoopis kõrgema kvaliteediga õlle valmimise," ütles Sauter.

Žiguli õlut pruuliti Viru õlletööstuses esimest korda 1975. aastal, mil tegevust Haljalas alustati. Žiguli õlu oli tol ajal üks populaarsemaid õllemarke Eestis ning seda marki kesvamärga tootis iga endast lugupidav pruulikoda.

Retrotoodetega on turule tulnud mitmed Eesti toidu- ja joogitööstused ning tarbijad on ammustest aegadest tuttavad tooted soojalt vastu võtnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles