Kohus karistas vanurilt raha välja pressinud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus karistas täna tingimisi vangistusega keskealist meest, kes pressis eakalt naiselt välja paarkümmend krooni.

53 aastane Ülo pani kuriteo toime mullu 28. jaanuari õhtul, kui ta läks Vinni vallas Viru-Jaagupis elava 87 aastase naise juurde ning nõudis temalt raha. Kui eakas naine keeldus võõrale raha andmast, takistas mees tal majast lahkumist ning lukustas ukse. Lõpuks andis vanur alla ja loovutas mehele 20 krooni, mille järel krahmas Ülo naise rahakotist veel 25 krooni. Kannatanu pöördus hiljem politseisse ning korrakaitsjad alustasid Ülo suhtes kriminaalmenetlust. Kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse väljapressimises, mis oli sooritatud kannatanult vabaduse võtmisega. Täna nõudis prokurör Viru maakohus Ülole lühimenetluse korras kaheksakuulist tingimisi vangistust 18-kuulise katseajaga ehk karistust alla alammäära. Kohus oli süüdistajaga päri ja määraski Ülole sellise karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles