Tarvas läheb täna veel lahingusse

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk ja kurnav finaalseeria on Andres Sõbra mõtlema pannud - kuskohast võtta reserve.
Pikk ja kurnav finaalseeria on Andres Sõbra mõtlema pannud - kuskohast võtta reserve. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

G4S korvpalli meistriliiga finaalseeria viiendal kohtumisel pidi Rakvere Tarvas Tartu Ülikool/Rockile alla vanduma 77: 94 (40:54), jäädes esimest korda finaalseerias tagaajaja rolli.


Mäletatavasti asus emotsionaalselt mängiv Tarvas Tartus seeriat Tartu Ülikool/Rocki vastu 2:0 juhtima, kuid pikk finaal hakkas tunda andma ning väsinud ja vigastatud mehed ei ole viimases kolmes kohtumises enam tartlastele vastu saanud.

Viimases kohtumises ei teinud kaasa Kristo Saage, kes sai eelmises mängus vastastelt löögi jala pihta, järgmisel korral ei tee tõenäoliselt kaasa Martin Müürsep, kes võitleb valutavate jalgadega.

Viiendas kohtumises pani Rock oma võidule aluse esimesel veerandajal, mil Tarvas läks vastaste tempoga kaasa ning viskeralli lõppes tulemusega 38:19.

Edasi kulges kohtumine võrdselt ning Tarvas kasutas ka neid mängijaid, kes tavaliselt mänguaega ei saa. Ülejäänud kolm veerandaega isegi kokkuvõttes võideti. Viimasele veerandajale mindi Rocki eduseisul 72:61, kuid siis ei saanud Tarvas enam ligi viie minuti jooksul palli korvi.

Rocki parimad olid Janar Talts 18 punkti ja 12 lauapalliga, Scott Morrison 16 ja Todd Abernethy 15 punktiga. Tarval viskas tagapaar Kriisa-Veideman kokku 48 punkti.

Järjekordselt tekitas küsimusi kohtunike vilepartii. Ebaühtlane vile tõi mitu küsitavat viga Martin Müürsepale, samas vilistati Tarvale neli (!) ebasportlikku viga, lisaks sai Rocki peatreener tehnilise vea. Kokku teenis kaks meeskonda kahe peale 52 viga.

Tarva treener Andres Sõber ütles pärast mängu, et seeria on olnud pikk ja kurnav. Ta tõi näite, et sestsaadik, kui 13. aprillil TTÜga poolfinaale alustati, on nad pidanud kümme kohtumist. Samal ajal enne seda oli neil ainult üks mäng nädalas.

“Oleme reedel kodus valmis mängima ühe kõva mängu,” lubas Sõber. “Mõtlesin, et vastased tulevad seekord meist teerulliga üle, aga ei tulnud. Mul tekkisid juba imelikud tunded, kas nad teevad seda meelega.” Samas arvas ta, et Rockil on Tarva vastu teatud respekt.

Sõber rääkis, et meeskonnale appi tulnud Martin Müürsepp võitleb jalavaludega ning ilmselt reedel ei mängi. “Te ei kujuta ettegi, kui suur süda tal on,” ütles Sõber, lisades, et ta oleks Müürsepa ka praegu rahule jätnud, aga mees ise tuli kohale, et poistega koos olla.

Ka jätkus Sõbral kiidusõnu Rakvere kollastes särkides fänniarmeele, kes neid kunagi maha ei jäta.

Kui täna Rakveres peetaval mängul Rock võidab, riputatakse meistrikuld tartlaste kaela ja Tarvas saab hõbemedalid. Kui võidab Rakvere, mängitakse otsustav kohtumine pühapäeval Tartus.

Rakvere linn kavatseb Tarva auks korraldada keskväljakul ka vastuvõtu, selle täpne aeg selgub pärast mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles