Noore looduskaitsja märgi said kohalikudki noored

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeleht. Foto on illustratiivne.
Tammeleht. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus andis Estonia kontserdisaalis toimunud loodusesõprade aastavahetuse peol üle noore looduskaitsja märgid 26-le tublile noorele.

"Lähemate aastakümnete üheks kõige suuremaks ülesandeks saab kogu maailmas olema keskkonna ja loodusressurssidega arvestava majandusmudeli arendamine. Looduse hoidmine ja uute nutikate lahenduste leidmine majanduse kasvatamiseks ning elujärje parandamiseks ei ole Eesti noorte jaoks vastandid, vaid ühe mündi kaks külge," rääkis keskkonnaminister. "Julgustan kõiki noori looduskaitsjaid oma põhimõtete eest seisma ja Eesti looduse hoidmisse panustama."
Keskkonnaministeerium tunnustab ja seab märgiga eeskujuks suure loodushuviga aktiivseid kuni 26-aastaseid noori, kes on kaasa löönud looduskaitsealases tegevuses.

26 noore looduskaitsja seas oli ka viis Lääne-Virumaa noort, need on Hendrik Sobi ja Liisa-Mai Nurk Rakvere gümnaasiumist, Meryl Komp Kadrina keskkoolist, Minna Joor Kiltsi põhikoolist ja Sven Rannar Haljala gümnaasiumist.

Märgisaajate hulgas on nii loodusainete olümpiaadidel edukalt esinenud õpilasi, erinevate loodusteemaliste ürituste nagu loodusretkede, talgupäevade, konkursside eestvedajaid ja korraldajaid, samuti uurimustööde koostajaid. Kõiki märgisaajaid ühendab suur loodushuvi.

Noore looduskaitsja märk on valmistatud valgest vasest ning kujutab emaileeritud tammelehte. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap. Keskkkonnaministeerium annab noore looduskaitsja märke välja kolmandat aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles