Väikelinnas tegutsevad detektiivid ja kullaketrajad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Kullaketrajad" plakat.
Filmi "Kullaketrajad" plakat. Foto: kultuur.err.ee

Rakvere Teatrikinos esilinastub pühapäeval eestimaine film “Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” ning kolmapäeval dokumentaalfilm “Kullaketrajad”.

“Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” on täispikk lastefilm. Oma toonilt mõnevõrra Astrid Lindgreni armastatud Kalle Blomkvisti lugusid meenutav film jälgib nelja last vanuses 9– 13, kelle suvevaheaeg pealtnäha unisevõitu Haapsalus võtab hoopis põnevama pöörde, kui nad hakkavad oma käe peal uurima antiigiärist varastatud haruldaste kellade juhtumit. Täiskasvanud vaataja märkab filmis abikaasadevahelisi möödarääkimisi, ootamatuid ahvatlusi ja võimalikku armukadedust.

Dokumentaalfilmi “Kullaketrajad” teeb eriliseks Hardi Volmer – mees, kes jõuab kõikjale ja kellel on seitse ametit. Alles äsja toimus tema “Kullaketrajate” esilinastus, kuid juba on ta tuhande töö ja toimetuse kõrval alustanud Rakvere teatris proove lavastusega “Uno bossa ehk Uno Loobi seitse elu”, mis jõuab esietenduseni veebruaris.

“Kullaketrajad” on lugu filmistuudiost Eesti Reklaamfilm, ainsast Nõukogude Liidus reklaame tootnud ühingust, mis sündis ühe mehe peas. See mees oli Peedu Ojamaa ning sajad andekad nupumehed ja filmiloojad valmistasid tema juhtimisel ERFi egiidi all tuhandeid reklaamfilme, mis vallutasid miljoneid südameid ja tegid puhta töö kõikidel üleliidulistel reklaamfilmide konkurssidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles