Rannar Vassiljev: Tarvas osutus linnale heaks mainekujundajaks

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Rakvere meer Rannar Vassiljev ütles, et uhke on olla sellise linna linnapea, kus Tarva-sugune meeskond vägitegusid teeb ja rahva üheks liidab.


Te olete hooaja jooksul koos tuhandetega kaasa elanud Rakvere Tarva käekäigule. Nüüd, kui ajaloolised hõbemedalid on käes, tunnete end linnapeana ilmselt väga uhkelt.

Ma usun, et kogu linna rahvas tunneb end uhkelt. Kõige paremini iseloomustab seda, mida see kõik meie jaoks tähendab, reedene erakorraline linnavalitsuse istung, kus me andsime välja korraga kümme Rakvere linna aumärki - Vallimäe medalit -, mida on seni antud vaid kolmele inimesele.

Nüüd said selle Tarva võistkonna põhilised mängijad ja treenerid. See näitabki, et linna jaoks on tegu ikka väga suure asjaga.

Väge täis Tarva finaalist räägitakse nii pulmades kui ka matustel, nii Võrus kui Tallinnas. On vist liigne lisada, et mainekujundajana tehti supertöö.

Absoluutselt. Eesti ajalehtede spordiküljed olid Rakvere lipuvärvides ja suurelt olid esil nii Rakvere kui Tarvas. Ja kui ma sattusin mõnes muus linnas inimestega kokku, siis esimene teema, mis neilgi jutuks tuli, oli Rakvere Tarvas, ehkki nad ei olnud erilised spordisõbrad. Linna reklaami suhtes väga hea asi.

Kas on mõni ilus näide elust enesest?

Üks, mis kohe meenub, on see, et Tallinna linn korraldab linnavalitsuste vahel korvpalliturniiri “Vana Tallinna kilud” ja Rakvere polnud viimase hetkeni kindel, kas meil õnnestub võistkond välja panna või mitte.

Selle turniiri vedaja Priit Ilver aga välistas selle võimaluse, et Rakvere ei tule praeguse buumi ajal. Seega valikut polnud. Turniir toimus just reedesel päeval ja Tartut võitsime, samas olime ainus, kes Tallinnale vastupanu osutas.

Lisaks minule mängisid Marko Torm, Erich Petrovits, aga ka meie kultuurikomisjoni esimees Indrek Saar.

Kas olete ise samuti korvpalliharrastaja?

Ma ikka mängin ja hooaja esimesel poolel jõudsin ka maakonna meistriliigas kaasa lüüa, nüüd on selleks aega väheks jäänud.
 

Hästi palju on räägitud Rakvere Tarva häälekatest ja ühtehoidvatest fännidest, keda on eeskujuks toodud isegi tartlastele.

Seal on hästi erinevaid inimesi nii vanuse kui tegevusala poolest, Tarvas on nad kõik ühte liitnud. Eriti peaks kiitma neid, kes on kaasas käinud välismängudel, ja mitte ainult finaalturniiril, vaid on koos meeskonnaga ka siis, kui kaotatakse.
 

Rakvere linnavalitsus on Tarva üks suuremaid toetajaid. Milline osa teil selles on?

Nagu Andres Sõber on rõhutanud, siis Tarva projekt rahalises mõttes baseerub kolmel suurel toetajal: Rakvere lihakombinaat, Tallegg ja Rakvere linnavalitsus.

Rakvere linn osaleb nii rahalise panusega kui  võimaldab tasuta saali.

Maikuu lõpus on plaanis maha istuda suuremate sponsoritega ja vaadata, kuidas järgmine hooaeg võiks välja näha ja kas on võimalik minna mängima ka euroliigat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles