Tapa erikooli õpilased tõstsid mässu

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa erikooli õpilased tõstsid mässu.
Tapa erikooli õpilased tõstsid mässu. Foto: Toomas Herm

Täna algas Tapa erikoolis laiaulatuslik mäss, mille käigus õpilased lõhkusid kooli inventari, lahkusid koolist ja mässu lahendamisse pidi sekkuma politsei.

Virumaa Teataja andmetel on koolis lõhutud inventari ja paljud õpilastest lahkusid õppeasutusest. Seitse põgenikku on politsei nüüdseks juba kätte saanud. Politsei jätkab koolis korra loomist.

Tapa Erikool on riigi põhikool 10.-18. aastastele poistele, kes vajavad eritingimusi. Kooli õppekeeleks on vene keel ja eesti keel. Sinna suunatakse õpilased alaealiste komisjoni otsusega, mille kohta kohus teeb määruse või otsuse. Alaealisi võib kooli suunata ka kohus kohtuotsuse alusel. Harilikult suunatakse õpilased kooli üheks kuni kaheks aastaks.

Sel nädalal on meediast korduvalt läbi käinud ka probleemid Kaagvere erikoolis, kus õppivad tüdrukud samuti mässu tõstsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles