Pettunud volinik taandas end Väike-Maarja volikogu tööst

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Läänemets (paremal) sügisel toimunud vallavanema valimisel.
Jaak Läänemets (paremal) sügisel toimunud vallavanema valimisel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Väike-Maarja 21-liikmelise vallavolikogu üks staažikamaid liikmeid Jaak Läänemets taandas ennast volikogu liikme kohalt, sest pettus praeguste vallajuhtide töös.


Väike-Maarja vallas asuva Uuetoa talu peremees Jaak Läänemets on kuulunud Väike-Maarja vallavolikogu ridadesse 1993. aastast alates.

“Olen püüdnud volikogu liikmena koduvalla elu edendamisele ikka kaasa aidata. Suuri va­limis­kam­paa­niaid ei ole ma nende aastate jooksul teinud, aga rahvas on mind ikka tagasi valinud,” rääkis Läänemets. Tema väitel on põhjus, miks ta vallavolikogu liikme kohalt tagasi astus, kaalukas.

Koostööd ei tekkinud

“Konstruktiivset koostööd vallavalitsuse koalitsiooniga ei tekkinud. Mulle tundub, et osa volikogu liikmeid ei mõtle volikogus olles valla kogukonna elu edendamisele.
Volikogus soovivad nad realiseerida oma isiklikke projekte ja valla areng jäetakse tagaplaanile,” oli Jaak Läänemets resoluutne ja lisas, et kuna kätega hääletamisest polnud enam kasu, hääletas ta jalgadega.

Struktuur laguneb

Põllumees meenutas, et omaaegne Väike-Maarja abivallavanem Peeter Albi oli ehitanud üles hästi toimiva struktuuri.

“Enam see ei toimi. Kõige tähtsam vallajuhtidele on nende palk, seejärel koostatakse eelarve ja alles siis kavandatakse vallajuhtimise struktuur,” rääkis Läänemets.

Ta rõhutas, et ühepäevaperemehe mentaliteet ja populism talle ei meeldi.

Esialgu ei plaani opositsiooni ridadesse kuulunud põllumajandusettevõtja vallaelu juhtimises kaasa rääkida.
Väike-Maarja vallavolikogu esimees Olev Liblikmann kinnitas, et tema Jaak Läänemetsa tagasiastumise põhjusi ei tea, sest nad ei ole sellel teemal vestelnud.

Ta ütles, et tunneb Jaak Läänemetsa kui tublit põllumajandusettevõtjat ja ühiskondlikult aktiivset inimest, kes juhib mitut põllumeeste seltsi.

“Kui inimesel on palju tööd ja ühiskondlikke ülesandeid, peab ta valikuid tegema. Ilmselt pühendub ta nüüd rohkem oma igapäevatööle põllumajandusettevõtjana,” arvas Olev Liblik­mann.

Jaak Läänemets on Väike-Maarja vallavolikogu kultuuri-, spordielu- ja külaelukomisjoni liige.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm lisas, et Jaak Läänemets on ettevõtlik ja arukas inimene, kes lõi vallavolikogu töös ning komisjoni ettevõtmistes aktiivselt kaasa.

“Kuigi Läänemets lahkus volikogu liikme kohalt, võtab ta ka edaspidi osa komisjoni tööst, kuhu ta kuulub,” oli vallavanem veendunud.
 

Läänemets

• Sündinud 6. detsembril 1957. aastal.
• Lõpetanud EPA 1981. aastal agronoomina.
• Uuetoa talu peremees, teraviljakasvataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles