Rahvas on hääletanud: aasta teoks tulid õenduskorpuse ehitus ja Bonzo tähelend

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati Aqva konverentsikeskuses välja rahvahääletuse tulemusena selgunud Lääne-Virumaa 2013. aasta ühistegu ja isikutegu.

Maakonna mulluse aasta teoks valis rahvas Rakvere haigla õendushoolduskorpuse ehitamise.

Samas kategoorias pälvis teise koha rattaorienteerumise MMi korraldamine Lääne-Virumaal ja kolmandaks hääletas rahvas politseimuuseumi asutamise Rakveres.

Aasta isikuteo pälvis muusik Andrus Albrecht ehk Bonzo läbilöögi eest ansambliga Kõrsikud.

Isikutegudest pälvis teise koha Rakvere teatri näitleja Velvo Väli Eesti parimaks meesnäitlejaks tõusmise eest ning kolmandaks tuli Indrek Jurtšenko Priit Pärna filmifestivali idee ja teostamise eest.

Lääne-Virumaa aasta teo valimist korraldasid Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja ajaleht Virumaa Teataja järjestikku üheteistkümnendat aastat.

Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe tundis heameelt, et kuigi aasta tegu valiti juba üheteistkümnendat aastat, võtab rahvas hääletamisest aktiivselt osa.

“Seekordne võitja sai rohkem hääli kui esimesel aastal hääletajaid kokku oli. See näitab ettevõtmise vajalikkust ja annab julgust aaste teo valimist edasi korraldada,” märkis Aarne Mäe.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu kultuurispetsialist Ello Odraks kiitis hääletajaid ja kinnitas, et rahvas oskab aasta tegu valida küll.

“See aeg, kui inimene valis ainult oma valla või piirkonna tegu, on ammu möödas. Ärge alahinnake rahva valikuid,” rõhutas Odraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles