Õhutõrjepataljoni ajateenijad valmistasid pesakaste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pandi üles 40 uut pesakasti.
Eile pandi üles 40 uut pesakasti. Foto: Marina Loštšina

Tapal asuva õhutõrjepataljoni täna reservi minevad ajateenijad kinkisid eile kaitseväe keskpolügooni lindudele 40 uut kodu.


“See on koht, kus toimus meie esimene välilaager, kus õppisime metsas elamist ja olemist. Ja nüüd tahame anda metsale midagigi tagasi. Loodetavasti rajavad linnud siia endale kodud ja järgmistel ajateenijatel on kergem hommikul laagris ärgata,” rääkis seersant Rasmus Mändmets.

Mõte teha polügooni piires elavatele lindudele pesakaste tuli nooremleitnant Ott Kreitsmanile tänavu talvel. “Rääkisin sellest ajateenijatele ja selgus, et ka nemad olid huvitatud niisuguse heateo tegemisest,” ütles nooremleitnant.

Järgmisena uurisid ideest nakatunud mehed ornitoloogidelt ja internetist õigete pesakastide ehitamise võtteid ning seda, mismoodi peab lindude maju paigaldama, ning töö läks lahti.

“Ühe pesakasti sai valmis kolme-nelja õhtuga, teha oli võimalik ju üksnes vabal ajal,” rääkis seersant Mändmets.

Nooremleitnant Kreitsman loodab, et loodusest hoolimine jääb reservi minejatele verre.

“Pesakastide valmistamise oskus pole sõdurile eriti vajalik, kuid kindlasti püsib neil tänasest ettevõtmisest hea mälestus ja loodetavasti hoolivad nad lindudest ka tulevikus,” leidis Kreitsman, kelle teada ei ole niisugust aktsiooni kaitseväes varem korraldatud.

“Sellest võiks saada õhutõrjepataljoni traditsioon ja ehk saavad ka teised väeosad siit ideid,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles